Εξερράγη η YouTube bomb – Ονομάζεται Red: Χωρίς διαφημίσεις και συνδρομή 9,99 δολάρια το μήνα (βίντεο)

Με μεγάλη αγωνία οι φανατικοί του YouTube πληροφορήθηκαν σήμερα τη νέα διάσταση που θα ονομάζεται  YouTube Red,  με επί πληρωμή υλικό το οποίο θα εξασφαλίζει προβολή των βίντεο χωρίς διαφημίσεις και αρκετά νέα αποκλειστικά στοιχεία για τους συνδρομητές της.

Παρά τις πολλές αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε μία νέα υπηρεσία του YouTube η οποία είναι συνδρομητική. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό (μιας και υπήρχε το YouTube Music Key), όμως πλέον γίνεται πολύ πιο ευρύ και με αρκετά πλεονεκτήματα για τους χρήστες που θα το επιλέξουν.

Με 9,99 δολάρια το μήνα μπορεί κάποιος πλέον να βλέπει ότι θέλει στο YouTube με πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα την απουσία των ιδιαίτερα ενοχλητικών διαφημίσεων. Παράλληλα ο χρήστης αποκτά την δυνατότητα να αποθηκεύει ότι του αρέσει στον υπολογιστή του έτσι ώστε να μπορεί να το βλέπει ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός δικτύου.

Η δεύτερη πιο σημαντική διάσταση του YouTube Red είναι ότι υπάρχουν πολλά αποκλειστικά κανάλια με πρωτογενές υλικό, φτιαγμένο μόνο για τους συνδρομητές. Έτσι εκτός από το Music Key (που είναι πλέον απλά YouTube Music), υπάρχουν τα ΥouTube Gaming και το YouTube Κids με αυξημένες δυνατότητες και παροχές στους συνδρομητές.

Από τα αξιοσημείωτα νέα για το YouTube Red είναι ότι συνεργάζεται πλέον με όλες τις πλατφόρμες και λειτουργικά, ενώ θα υπάρχουν και κανάλια με πρωτότυπο περιεχόμενο από δημοφιλείς youtubers οι οποίοι θα χρηματοδοτούνται για να παράγουν ακόμα υψηλότερης ποιότητας υλικό.

Το YouTube Red θα βγει στην Αμερική στις 28 Οκτωβρίου και ανάλογα με την επιτυχία που θα σημειώσει εκεί, θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Στόχος της εταιρίας πάντως με αυτή την κίνηση είναι να μπει στα χωράφια της Hulu και της Netflix παρέχοντας πρωτότυπο υλικό στους θεατές της.

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, η YouTube έχει την δυνατότητα να κυριαρχήσει σ’ αυτή τη νέα και πολλά υποσχόμενη αγορά, αφού αν μόλις ένα 5% των Αμερικανών θεατών της αποφασίσουν να προχωρήσουν συνδρομητικά, τα κέρδη της εταιρίας θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

Κρατίνος