Εξαρθρώθηκε δίκτυο, βρέθηκε χασίς 2,5 εκ. ευρώ!

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στη Βούλα τρία μέλη της οργάνωσης, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 48 ετών και ένας 59χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ενώ αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή και τη σύλληψη μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, εντόπισε τον 34χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι προμήθευε ναρκωτικά -κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη- στους άλλους δύο συλληφθέντες συνεργάτες του, εμπόρους ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της χώρας.

Από έρευνες σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους 282 κιλών και 995 γραμμαρίων.
-Ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας συνολικού μικτού βάρους 41 κιλών και 510 γραμμαρίων.
-Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,5 γραμ.
-Ποσότητα ηρωίνης βάρους 12,8 γραμ.
-Δύο πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα.
-Μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
-Το χρηματικό ποσό των 8.810 ευρώ.
-49.200 λεκ Αλβανίας.
-8 χρυσές λίρες Αγγλίας.
-55 λίρες Τουρκίας.
-Μία ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.
-Τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.

Πηγή:nooz.gr