Εξαντλήθηκαν οι ελπίδες για επιζώντες στο Νεπάλ- Ξεπέρασαν τους 6.600 οι νεκροί

Μία εβδομάδα μετά από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ, εξαντλήθηκε η ελπίδα για ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Ο τραγικός απολογισμός ξεπερνά τους 6.600 νεκρούς, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θεωρείται απίθανο να βρεθούν σημάδια ζωής στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει στο Κατμαντού. Ετσι, η προσοχή στρέφεται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές που έχουν πληγεί και δεν έχουν λάβει βοήθεια ακόμη.

Η τραγωδία όμως δεν έχει τελειώσει. Η UNICEF προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνει αγώνας ενάντια στο χρόνο για να προλάβουν οι αρχές ένα ξέσπασμα ασθενειών που μπορεί να πλήξουν τα 1,7 εκατομμύρια παιδιά που θεωρείται ότι ζουν στην περιοχή που επλήγησαν περισσότερο, καθώς οι βροχές των μουσώνων απέχουν μόνο λίγες εβδομάδες.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, υπάρχει έλλειψη νερού, νεκροί παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια και οι άνθρωποι κοιμούνται στο ύπαιθρο, εξήγησε η UNICEF, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για να εκδηλωθούν ασθένειες.

«Ήδη έχει περάσει μία εβδομάδα από την καταστροφή. Κάνουμε ότι μπορούμε για τη διάσωση και ανακούφιση αλλά τώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι επιζώντες κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Λάξμι Πρασάντ Ντακάλ. Ο ίδιος ανέφερε πως ο επίσημος απολογισμός από το σεισμό είναι 6.621 νεκροί και 14.023 τραυματίες. Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωμάτες, πάνω από 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη.