Εξαγγέλει έργα ανάπτυξης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αύριο στη Λάρνακα – Ποιοι και γιατί θα παραδώσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο

Μετά από τέσσερις αναβολές της επίσκεψής του, τελικά το Προεδρικό ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί τη Λάρνακα για εξαγγελία έργων ανάπτυξης άύριο Πέμπτη, 30 Ιουλίου και όχι την 1η Αυγούστου όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, στην πλατεία Ευρώπης, στην παρουσία των δημοτικών αρχών και των παραγόντων της πόλης. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη ν’ αρχίσει στις 11.30 το πρωί.

 Οι παράγοντες της Λάρνακας αναμένουν με αγωνία την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τα έργα υποδομής που πρόκειται να εξαγγείλει για την πόλη και την επαρχία. Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο Νίκος Αναστασιάδης θα μιλήσει για το ξήλωμα του διυλιστηρίου και για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό, για την στέγαση πανεπιστημιακών σχολών στο χώρο του παλιού λεπροκομείου και για την κατασκευή κυματοθραυστών κατά μήκος της ακτογραμμής της Λάρνακας για αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης.

Ενόψει λοιπόν της αυριανής επίσκεψης του Προέδρου, σύνολο πολιτικών κομμάτων, αποτελούμενο από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ΕΥΡΩΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, καθώς και την ομάδα πολιτών LARNACA ACT, θα πραγματοποιήσουν συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας, έξω από τη δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας και θα παραδώσουν σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βασικός στόχος της συμβολικής αυτής κινητοποίησης είναι να σταλεί για ακόμα μια φορά το μήνυμα στον πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση, ότι η Λάρνακα και ο κόσμος της δεν πρόκειται να δεχτούν τη θυματοποίηση της πόλης και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της, η οποία επέρχεται ως συνεπακόλουθο πολιτικών αποφάσεων για βιομηχανοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας, την αδειοδότηση για επεξεργασία ραδιενεργών υλικών από εταιρείες, στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην των πολιτών και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε δημόσια διαβούλευση.

Καλούνται οι πολίτες αύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 11.15π.μ. σε κινητοποίηση η οποία θα έχει συμβολικό και ειρηνικό χαρακτήρα, στην πλατεία Ευρώπης μπροστά από τη δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας.