Ενώπιον δικαστηρίου ο 21χρονος φερόμενος μητροκτόνος – Γιατί σκότωσε τη μητέρα του

Ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας θα οδηγηθεί σήμερα στις 4:30, ο 21χρονος φερόμενος μητροκτόνος, το οποίο αναμένεται να εκδώσει διάταγμα προσωποκράτησης του.

Ο 21χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ορμήδειας μετά από πληροφορίες που έφθασαν στις Αρχές από πολίτες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, Υπαστυνόμο Μάρκο Πέτρου, ο νεαρός δεν προέβαλε καμία αντίσταση, όταν άνδρες της Αστυνομίας τον πλησίασαν στο B’ Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας για να τον συλλάβουν και παραδόθηκε ήσυχα. Παραμένει, είπε, συνεργάσιμος και το πρωί αναμένεται να ανακριθεί. Έχει πλήρη επίγνωση της πράξης του και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, το οποίο, όπως πιστεύουν οι ανακριτές, πολύ πιθανό να είναι εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στον φόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φρικιαστικό έγκλημα έγινε για ασήμαντο λόγο αφού η 46χρονη δεν έδινε στον 21χρονο χρήματα για να πάει στη Λάρνακα να διασκεδάσει σε κλαμπ. Απ’ ότι φαίνεται όμως δεν ήταν ο τελευταίος καυγάς όμως μάνας και γιου, αφού ο 21χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες των αδελφών του, είχε συχνές προστριβές με τους γονείς του, γιατί, όπως πίστευε, «του έτρωγαν τα χρήματα που του αναλογούσαν από τα επιδόματα που λάμβανε η οικογένεια και δεν του έδιναν αυτά που έπρεπε».