Εντός του 2017 η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Λάρνακας

Ικανοποιητικά προχωρούν οι εργασίες για επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρνακας  Ευάγγελος Ευαγγέλου «τα έργα για τη νέα πτέρυγα του νοσηλευτηρίου προχωρούν κανονικά εντός των χρονικών ορίων που έχουν προβλεφθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017».

Ανέφερε ακόμα ότι «με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας θα υπάρξει επέκταση και αναβάθμιση των χειρουργικών τμημάτων του νοσοκομείου, και άλλων τμημάτων του νοσηλευτηρίου, προς όφελος των ασθενών και του προσωπικού, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται και καλύτερα στις υποχρεώσεις του».

Κληθείς να αναφέρει τα τμήματα που θα στεγαστούν στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο κ. Ευαγγέλου είπε πως αυτά είναι «το νεφρολογικό τμήμα, το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά  ιατρεία, το φαρμακείο, οι υπηρεσίες αιμοληψίας, το χημείο, το δωμάτιο αλλαγής πληγών, το τμήμα εγγραφής ασθενών και οι αποθήκες».

Ερωτηθείς για την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των επισκεπτών στο Νοσοκομείο από τις οικοδομικές εργασίες που διεξάγονται για τη νέα πτέρυγα, απάντησε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για απάμβλυνση του προβλήματος. Ωστόσο η υπομονή του κόσμου θα ανταμειφθεί αφού με τη νέα πτέρυγα θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου αλλά και μείωση του αριθμού τω ασθενών στις λίστες αναμονής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ευαγγέλου είπε πως «το 2014 το Νοσοκομείο δέχθηκε περίπου 140 χιλιάδες ασθενείς και τόσο το νοσηλευτήριο όσο και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Με τη μεταφορά των εξωτερικών  ιατρείων στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ο χώρος που θα κενωθεί θα  χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του χώρου του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών που σήμερα στεγάζονται σε πολύ μικρό χώρο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Ευαγγέλου απάντησε πως «δυστυχώς η οικονομική κρίση ωθεί τον κόσμο στα κρατικά νοσηλευτήρια με αποτέλεσμα οι δυνατότητες τους να φτάνουν στο έπακρο και να γίνεται αναγκαία η επέκταση τους προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες των Κυπρίων και όχι μόνο επισκεπτών».

Πηγή: ΚΥΠΕ