Ενοχλημένος ο Αρχηγός της Ε.Φ από το «προδοτικό» Twitter – Δεν είχε ιδέα για την ανακοίνωση μείωσης της θητείας

Ιδιαίτερα ενοχλημένος, σύμφωνα με πληροφορίας της ιστοσελίδας μας, είναι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος, έμεινε «εκτεθειμένος» από τον τρόπο που ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για μείωση της θητείας.

Συγκεκριμένα, ο πλέον αρμόδιος, ο έχων το γενικό πρόσταγμα της Εθνικής Φρουράς, Aντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, δεν είχε ιδέα για την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία, έγινε γνωστή προς αυτόν μέσω Twitter.

Το μήνυμα στο Twitter του έδειξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας Γιώργος Βαρνάβα, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρία της επιτροπής Αμυνας ζητώντας εξηγήσεις.

Ο 58χρονος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς δεν απάντησε επί της ουσίας διότι όπως είπε δεν γνώριζε τίποτε για το θέμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο αναμένεται να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Πρώτος ανακοίνωσε τη μείωση της θητείας ο Υπουργός Αμυνας γράφοντας στο Twitter. Υπουργικό Συμβούλιο τώρα: Μείωση στρατιωτικής θητείας σε 14-μήνες. Επενδυτές στο Λιμάνι Λεμεσού. Προχωράμε!

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης περίπου μισή ώρα αργότερα.”Ένας σημαντικός στόχος υλοποιείται. Μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες “

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης εξήγησε ότι για τους οπλίτες της 2015 Β΄ΕΣΣΟ θα μειωθεί η στρατιωτική τους θητεία στους 18 μήνες ενώ για τους οπλίτες όλων των επόμενων ΕΣΣΟ η μείωση θα φθάσει στους 14 μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι οι οπλίτες του 2015 Β` ΕΣΣΟ θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2017.

Κρατίνος