Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητήσουν σήμερα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο.

Στο μεταξύ, οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού συνεχίζονται με εντατικές συναντήσεις των διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί ενόψει της νές συνάντησης των ηγετών στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι κ. Μαυρογιάννης και Ναμί συναντήθηκαν και χθες και συζήτησαν την ερμηνεία κάποιων ορισμών/εννοιών σε σχέση με το περιουσιακό. Οι διαπραγματευτές, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα συναντηθούν και σήμερα και η συνάντησή τους θα είναι ολοήμερη.

Εξάλλου, χθες στο Προεδρικό μετέβησαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Παντελή Παντελίδη για τα έγγραφα που αφορούν το περιουσιακό και τις προτάσεις των δύο πλευρών.