ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ COBALTAIR

ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ….. LAMOGIA AIR
Η CobaltAir ανακοίνωσε και επίσημα το ενδιαφέρον της για δημιουργία αεροπορικής εταιρείας με έδρα την Κύπρο. Σε ανακοίνωσή του, ο CEO της εταιρείας, Peter Kelly, σημειώνει ότι: «Πιστεύουμε ότι η Κύπρος παρέχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μια νέα αεροπορική εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Κύπρος είναι στρατηγικά τοποθετημένη στο σταυροδρόμι της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Αφρικής. Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια ώριμη αγορά που προσφέρει καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό».

Συμφωνώ με τα περί σταυροδρόμι. Τα υπόλοιπα του τα έγραψαν; Τα σκέφτηκε ο ίδιος; Μήπως τελούσε σε κατάσταση πλήρους ευθυμίας; Μήπως λέω… Καλά δεν γνωρίζει ο άνθρωπος ότι η Κύπρος παρέχει ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον, μέσα στο οποίο, όχι απλώς δε μπορεί να αναπτυχθεί μια νέα αεροπορική εταιρεία, αλλά υπάρχει και ενδεχόμενο να μην βρεθεί άνθρωπος να κλείσει τη συμφωνία, διότι, το κράτος δικαίου διαμοιρασμού μιζών, παρουσιάζει τελευταία κάποια λειτουργικά προβλήματα;

Επίσης, το περιβόητο ‘πρόκειται για μια ώριμη αγορά που προσφέρει καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό’ με συγκινεί υπερβολικά.
Καλά δεν του είπαν του ανθρώπου ότι το εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό προέρχεται από κομματικούς θύλακες, που οδήγησαν στην κατάρρευση των Κυπριακών Αερογραμμών. Ότι δηλαδή, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, κόμματα και αποκόμματα διόριζαν διοικητικά συμβούλια από συνταξιούχους, άσχετους και ενέκριναν τις αποφάσεις τους, ενώ την ίδια ώρα, εξυπηρετούσαν με εκατοντάδες προσλήψεις τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους;

Εκτός, αν ο συγκεκριμένος κύριος γνωρίζει και θέλει να επενδύσει σε μια νέα εταιρεία, που από CobaltAir προγραμματίζει την μετεξέλιξή της σε κάτι πιο παραδοσιακό προς την κουλτούρα μας, όπως λαμόγια air.

Kratinos