Εμπρός αδέλφια, ν’ ανέβουμε την κλίμακα…

Μάταιες προσπάθειες καταβάλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, με σκοπό να μεταπείσουν το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, από το να κατέλθει σε απεργιακές κινητοποιήσεις την ερχόμενη Πέμπτη.

Τι και εάν εξήγησαν σε κυβερνητικούς γιατρούς και νοσηλευτές οτι τα εργασιακά αιτήματα που υποβάλουν, θα συζητηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Τι και εάν τόνισαν οτι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραχωρήσει μισθολογικές αυξήσεις και αναβάθμιση των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, στις κλίμακες Α8, Α10 και Α11. Τι και εάν ξεκαθάρισαν, οτι τα χέρια τους είναι δεμένα λόγω των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν, έναντι των διεθνών δανειστών της Κύπρου.

Το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων, εμμένει στις αρχικές του τοποθετήσεις και δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων.

Έκλεισαν ακόμα και τα αυτιά στις εκκλήσεις να επιδείξουν ευαισθησία, απέναντι σε όσους έχασαν τις θέσεις εργασίας τους.

Μα ακριβώς αυτή η έλλειψη ευαισθησίας, αγαπητοί Νίκο, Χάρη και Φίλιππε, μετέτρεψε το συνδικαλιστικό κίνημα σε κατεστημένο προστασίας μισθολογικών κεκτημένων, που παραχωρούνταν απλόχερα σε προεκλογικές περιόδους.

Εξαιτίας αυτής της έλλειψης ευαισθησίας, είναι που οι εργαζόμενοι στην κρατική μηχανή αδυνατούν να κατανοήσουν το γεγονός, οτι κάποιοι συμπολίτες τους αγωνίζονται καθημερινά με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, ώστε να προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί στις οικογένειες τους. Εμπρός λοιπόν αδέλφια, στον αγώνα για να ανέβουμε την κλίμακα…