Εμείς είμαστε η πόλη – Εμείς οι πρεσβευτές της Κύπρου προς τους τουρίστες

Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις για τη νυχτερινή ζωή στο κέντρο της πόλης στη Λεμεσό . Με αφορμή τις τελευταίες πιέσεις που δέχονται οι μαγαζάτορες για να αλλάξουν τα έπιπλα τους . Είναι τουλάχιστον αστεία η δικαιολογία ότι αυτό το κάνει ο Δήμος για τους ανάπηρους και τη διέλευση αυτών από την πλατεία Σαριπόλου .

Στην πλατεία υπάρχει άφθονη προσφορά χαμηλών τραπεζιών και διάφορων καφέ που θα ικανοποιούσαν κάθε γούστο συνανθρώπου μας με κινητικά προβλήματα . Το πρόβλημα συνωστισμού εστιάζεται στην στενή λωρίδα που είναι τα πολλά μπαράκια . ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ τίποτα η αλλαγή σε χαμηλά τραπέζια. Μάλλον θα επιδείνωνε την κυκλοφορία των πεζών διότι οι χαμηλές καρέκλες θα έπιαναν περισσότερο χώρο.

Δεν είναι σωστό στην πόλη να επικρατούν δυο μέτρα και σταθμά για Σαριπόλου και Μαρίνα παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Εκεί επικρατεί μια κατάσταση οπτικά για κάποιους όμορφη. Όμως με διαφορετική αντιμετώπιση από τον Δήμο. Δεν ακούστηκε ποτέ να γίνεται στα μαγαζιά κάποιος έλεγχος εν αντιθέσει με το κέντρο. Τα παραλιακά δημοτικά περίπτερα που ενοικιάζονται ως αναψυκτήρια καταλήγουν να είναι καφεστιατόρια  νυχτερινά ντισκομπαράκια . Οτι να’ ναι δηλαδή. Μάλιστα ένα απ’  αυτά είχε για 10 μέρες τον Παπακωνσταντίνου.

Πριν την Σαριπόλου η νυχτερινή ζωή στο κέντρο ήταν ανύπαρκτη. Πριν 4 χρόνια μετά τις 11.00 μόνο γάτες και αρουραίοι κυκλοφορούσαν τις καθημερινές.

Αναγνωρίζω το αιώνιο πρόβλημα της ηχορύπανσης στην πλατεία. Άλλο το διορθώνω κάτι και άλλο το ισοπεδώνω.

Αναγνωρίζουν όλοι οι πολίτες το τεράστιο έργο του Δήμου για αναβάθμιση της πόλης . Μας κάνει περήφανους που ζούμε ‘ αυτήν τη πόλη. Έχουμε καθαρές παραλίες . Απίστευτα όμορφη ακτογραμμή. Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που είναι παντού παρόντες. Εκατοντάδες πολιτιστικά events κάθε χρόνο.

Θέλουμε ίση αντιμετώπιση με τις πολυεθνικές εταιρείες που με συνοπτικές διαδικασίες παίρνουν άδειες όπου να’ ναι και οτι να’ ναι. Ενώ ένας απλός πολίτης μέχρι να πάρει άδεια πληρώνει κάποιες 10αδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ η αστυνομία. Είναι εκτελεστικό όργανο και όχι νομοθετικό και ούτε θέλουν να κάνουν πιστεύω την αγγαρεία να κυνηγούν τον κόσμο..

Να σταματήσει επιτέλους θέλουμε το κυνήγι του κέντρου. Που μαζεύει κόσμο και τουρίστες. Δίνει ζωή στην πόλη. ΚΑΜΙΑ ΑΠΡΟΣΩΠΗ Μαρίνα η περίπτερο μπορεί να το αντικαταστήσει. Ούτε ανθυγιεινή πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων και πλασματικών προϊόντων.

 Σώσης Θεοδοσίου