Εμείς βιοπαλαιστές κι εσείς εκατομμυριούχοι και περιπαίχτες

Κάποιες στιγμές είναι να διερωτάσαι γιατί μια χούφτα ανθρώπων συμπεριφέρονται με τόσο θράσος και τσαμπουκά έναντι μιας μεγαλύτερης μάζας ανθρώπων που καθημερινά δίνουν μάχη με τους δαίμονες της ακρίβειας, της αδικίας, της φτώχειας, των χαρατσιών και παλεύουν έντιμα να επιβιώσουν και να προσφέρουν τα προς το ζην στο σπίτι τους.

Είναι να διερωτάσαι πώς μερικοί κυκλοφορούν ανάμεσα μας ατσαλάκωτοι, με εκείνο το ειρωνικό μειδίαμα του “τίποτε δεν μας αγγίζει”, με πανάκριβα γυαλισμένα αυτοκίνητα, επαύλεις, υπερατλαντικά ταξίδια αναψυχής, κότερα και εξοχικά πάνω στο κύμα και γεμάτες τσέπες.

Ακούγοντας τις τελευταίες μέρες τα όσα τεκταίνονται με τις έρευνες στην οικονομία, αντιλαμβανόμαστε πόσο σοβαροί είμαστε σε αυτό τον τόπο και πως κάποιοι αρμόδιοι, μας διαχωρίζουν σε πολίτες διαφόρων ταχυτήτων.

Ενώ περιμέναμε να ακούσουμε ποιοι ήταν οι ευνοούμενοι που είχαν εκ των έσω πληροφόρηση και έβγαλαν τα λεφτάκια τους στο εξωτερικό λίγα 24ωρα πριν το κούρεμα, ξαφνικά ακούμε τον έφορο φορολογίας να μας λέγει 3 χρόνια μετά, οτι δεν έχει τα στοιχεία λόγω τραπεζικού απορρήτου, ούτε και γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα αν μπορεί να υπερτερήσει ο νόμος που του δίδει το δικαίωμα να πάρει αυτά τα στοιχεία.

Ακούμε ότι μόνο ένας λειτουργός του ΤΕΠ ασχολείται με αυτή τη δύσκολη αποστολή, ενώ 3,5 δις ευρουλάκια, έχουν κάνει φτερά για άλλες πολιτείες, χωρίς καν να φορολογηθούν τα περισσότερα.

Διερωτάται κάνεις που εξαφανίστηκε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη η οποία όταν διατελούσε Γενική Ελέγκτρια ήταν λαλίστατη, ενώ τώρα σαν κεντρική τραπεζίτης δεν εμφανίζεται να δώσει ούτε καν βασικές απαντήσεις σε θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της.
Ότι έγινε- έγινε, θα πει κανείς… Μόνο εκ του ασφαλούς και στην άνεση των φυγαδευμένων εκατομμυρίων.

Οι υπόλοιποι τι δεν καταλαβαίνουμε; Όπου φτωχός και η μοίρα του. Ας είναι τουλάχιστο ο εμπαιγμός και η συγκάλυψη σε χαμηλότερη βαθμίδα. Βιοπαλαιστές είμαστε όχι χαζοπούλια για να χάψουμε οτι μας σερβίρετε.

Χάρυβδη