Ελλάδα: Τους ξεγελούσε τάχα ότι τους έβγαζε αέρα, αλλά τον μπαγλάρωσαν οι αρχές

Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό επιχειρηματίας στην Ελλάδα, ο οποίος, κατά το δικαστήριο ξεγελούσε τον κόσμο με στημένα τηλεπαιχνίδια, αποσπώντας από αυτούς πολλά χρήματα.

Η ποινή του επιχειρηματία Βασίλη Χρηστίδη είναι μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Μαζί του καταδικάστηκαν επίσης για την ίδια υπόθεση η αδελφή του, η σύζυγός του και η γραμματέας του. Στην καθεμία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο Χρηστίδης, 48 ετών σήμερα, ήταν ο εμπνευστής της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε το 2004 όπου τηλεθεατές είχαν καταγγείλει ότι επιχειρούσαν να συμμετάσχουν στο τηλεπαιχνίδι «Φώτο-φάουλ», που προβαλλόταν μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ήταν διαρκώς στην αναμονή του τηλεφώνου, με συνέπεια να χρεώνονται σε γραμμές υψηλού κόστους.

Οι τηλεθεατές που τηλεφωνούσαν είχαν την εντύπωση ότι θα έβγαιναν στον «αέρα» για να βρουν την οφθαλμοφανή διαφορά του τηλεπαιχνιδιού και να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ.

Μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ότι για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ζημιά σε βάρος χιλιάδων τηλεθεατών ήταν συνολικά περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ