Ελλάδα: Αυστηρή – απειλητική προειδοποίηση Γιούνκερ λίγο πριν τις Κάλπες…

Με αυστηρό ύφος μίλησε λίγο πριν τις Ελληνικές εκλογές ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του μνημονίου, ειδάλλως η «αντίδραση της ΕΕ μπορεί να είναι διαφορετική».

«Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Αυτή τη φορά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως μιλάμε σοβαρά και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών που έχουν γίνει» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της αυστηρής  ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στην Ευρωβουλή, ο Γιούνκερ ανέφερε επίσης πως οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι, για την ελληνική κρίση «ήταν πολύ δύσκολες« εμώ τόνισε πως η Επιτροπή,  δέχθηκε επιθέσεις από πολλές πλευρές για την στάση της.

«Η Κομισιόν εμπλέκεται πολύ στενά στην αναζήτηση λύσης» ανέφερε. «Για εμάς, δεν ήταν επιλογή η αποτυχία. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να πούμε καθαρά ότι το Grexit δεν ήταν λύση» τόνισε.

«Και είπα επίσης στον κ. Τσίπρα ότι αυτό δεν σήμαινε πως η Ελλάδα θα διασωζόταν με κάθε κόστος. Έπρεπε να του καταστήσω σαφές πως το Grexit ήταν πιθανότητα, αλλά όχι επιλογή» υπογράμμισε