Ελεύθερος ο 48χρονος που προκάλεσε τον θάνατο του Στέφανου – Τι θα γίνει αύριο

Έληξε το διάταγμα προσωποκράτησης και από το μεσημέρι ο οδηγός που φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία, να προκάλεσε τον θάνατο του Στέφανου Γεωργίου στη Λεμεσό, αναπνέει αέρα ελευθερίας.

Η αστυνομία, κινήθηκε αστραπιαία, αλλά στην ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλεύεται ο 48χρονος με κάταγμα στο πόδι, δεν κατόρθωσε να πείσει το Επαρχιακό Δικαστήριο να ανανεώσει για άλλες τρεις μέρες το διάταγμα κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος δεν έχει κάνει μέχρι αυτή την ώρα χρήση του δικαιώματος της ελευθερίας, που του πρόσφερε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο δεν ανανέωσε την κράτησή του, ωστόσο και παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση, καθώς δε δικαιούται να παρέμβει σε περίπτωση που τελικά θελήσει να πάρει εξιτήριο!

Αύριο αναμένεται εκ νέου η ανακριτική ομάδα που χειρίζεται το θέμα του θανατηφόρου που συγκλόνισε το Παγκύπριο να λάβει οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας με στόχο να καταχωριστεί υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με το ποινικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας εναντίον του 48χρονου οδηγού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν τ’ αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, τα οποία θα δώσουν απαντήσεις για την αλκοόλη και άλλες ουσίες που πιθανώς να κατανάλωσε ο ύποπτος τα ξημερώματα της 30 Οκτωβρίου που συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Επισημαίνεται ότι η αστυνομία είχε αναφέρει στη Νομική Υπηρεσία το πρόβλημα που αντιμετωπίζει για το στενό χρονικό περιθώριο που δόθηκε με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κρατίνος