Ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν οι ύποπτοι για το θανατηφόρο στην Πάφο! Αναζητούν τα… αδικήματα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τις έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού που προκάλεσε το χθεσινό θανατηφόρο στην Πάφο.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα του αδικοχαμένου Στέφανου Γεωργίου του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε λίγες ώρες πριν ταξιδέψει για την μακρινή Αυστραλία από 48χρονο μεθυσμένο οδηγό, του οποίου είχε γίνει στέρηση άδειας με απόφαση δικαστηρίου, το ζεύγος, ο 35χρονος άντρας και η 26χρονη αρραβωνιαστικιά του που είχαν συλληφθεί και τεθεί υπό εξαήμερη συνολικά κράτηση, σε σχέση με την πρόκληση θανάτου 78χρονου πεζού στην Πάφο, στις 17 Οκτωβρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν “εν αναμονή της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας!  Πολίτες επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας κάνοντας λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης αφού όπως ανέφεραν, ο 35χρονος είναι γνωστός στην αστυνομία – “διάσημο μπουμπούκι” τον χαρακτήρισαν ενδεικτικά.  Γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του 48χρονου που προκάλεσε το θάνατο στον 25χρονο Στέφανο, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη τις κατηγορίες για τον 35χρονο που προκάλεσε το θάνατο του  Ιωάννη Χριστοδούλου;

Παρά το γεγονός ότι οι δύο αρνούνται πεισματικά ενοχή στην υπόθεση, οι ανακριτές  συνέλεξαν στοιχεία που δικαιολόγησαν την εξαήμερη κράτηση τους, αφού πέραν του αυτοκινήτου το οποίο έφερε εμφανή σημάδια εμπλοκής σε τροχαίο δυστύχημα, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε τον οδηγό του μοιραίου αυτοκίνητου όχι μόνο να παρασύρει και να εγκαταλείπει το θύμα του, αλλά και να αφαιρεί τις πινακίδες εγγραφής του οχήματος του.  Πέραν του υλικού που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξεταστής της υπόθεσης ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, στη διάρκεια της διαδικασίας για ανανέωση της κράτησης των υπόπτων, η αστυνομία κατέχει μαρτυρία ότι όχημα με τα ίδια χαρακτηριστικά που οδηγείτο από νεαρό άντρα απομακρύνθηκε από την σκηνή του δυστυχήματος με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πολίτες επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας κάνοντας λόγο για προσπάθειες κουκουλώματος της υπόθεσης αφού ο 35χρονος είναι “διάσημο μπουμπούκι” που ίσως διαθέτει “πλάτες”.  Σε δηλώσεις του στο apokalipsi.com ο υπεύθυνος της τροχαίας Πάφου, Ζήνων Ψαθίτης τόνισε ότι οι ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι για να κατηγορηθούν αργότερα, όταν και εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας αποφασίσει τις κατηγορίες για τις οποίες θα κατηγορηθούν μετά που θα μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.  Μια διαδικασία που σύμφωνα με τον κ. Ψαθίτη, ακολουθείται σε τέτοιες υποθέσεις.

Με βάση όμως τα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι ανακριτές ενώπιον του δικαστηρίου Πάφου στη διάρκεια της διαδικασίας για προσωποκράτηση, εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους υπάρχει καθυστέρηση στην εν λόγω υπόθεση. Γιατί η Νομική Υπηρεσία καθυστερεί  μια τόσο  σοβαρή υπόθεση;  Ιδιαίτερα όταν μετά τον τόσο άδικο χαμό του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου από έναν ακόμη ασυνείδητο οδηγό στη Λεμεσό, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, έκανε λόγο για ενδεχόμενο διερεύνησης υπόθεσης ανθρωποκτονίας εναντίον του 48χρονου οδηγού, τη στιγμή που  η κατηγορία πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας επισύρει και πάλι μεγάλη ποινή φυλάκισης…