Ελαφρύ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την νέα και τελευταία πριν τις εκλογές δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε το Mega το βράδυ της Παρασκευής. Οριακή είναι η διαφορά της Χρυσής Αυγής από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ: 28,5%
Νέα Δημοκρατία: 26%
Χρυσή Αυγή: 6,1%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 6%
ΚΚΕ: 5,7%
Ποτάμι: 4,8%
Λαϊκή Ενότητα: 3,9%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 3%
Ενωση Κεντρώων: 2,8%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12%
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξημένη συσπείρωση στο 65% από 60% πριν από 7 ημέρες, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 80%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα με αυξημένο ποσοστό σε ό,τι αφορά το ποιος μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο (στο 34,5% από 29,1%). Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 30% από 27,%.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και ο νικητής του debate των “2” , αφού το 40% των πολιτών εκτιμούν ότι ήταν πιο πειστικός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο αξιολογούν ως πιο πειστικό το 35,4% των πολιτών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη μέτρηση, το βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “το παλιό απέναντι στο νέο” έχει ακόμη μικρότερη απήχηση στους πολίτες σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Τη μεγαλύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους έχει το δίλημμα “ποιος μπορεί να διαχειριστεί το μνημόνιο”, με περίπου 6 στους 10 πολίτες να θεωρούν πως είναι το πιο ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών.

Πηγή:ethnos.gr