Εκτός σχολείου καθηγητής που παρενόχλησε μαθήτρια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε άλλος ένας καθηγητής ατή τη φορά βιολογίας, θα βρεθεί εκτός σχολείου αφού κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα», ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, επιβεβαίωσε την καταγγελία. Πρόκειται για καθηγητή βιολογίας εναντίον του οποίου εκκρεμεί υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας.

Ο κ. Καδής, χαρακτήρισε σοβαρό το περιστατικό που είναι το τρίτο στη σειρά το τελευταίο διάστημα που καταγγέλλεται. Οι κατηγορίες είναι υπό διερεύνηση είπε, ενώ από μέρους του Υπουργείου έχει ενημερωθεί και η επιτροπή εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Η καταγγελία έγινε πριν από ενάμιση χρόνο από μαθήτρια Γυμνασίου, ωστόσο η ολοκλήρωση της διερεύνησης του περιστατικού καθυστέρησε λόγω του ότι ο λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας που ανέλαβε την υπόθεση απεβίωσε και η έρευνα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

Το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε αίτημα στην ΕΕΥ για να τεθεί ο εν λόγω καθηγητής σε διαθεσιμότητα και αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να απαντήσει στις κατηγορίες ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η ΕΕΥ θα ικανοποιήσει το αίτημα του Υπουργείου.