Εκστρατεία απομάκρυνσης εκατοντάδων τόνων ελαστικών αύριο στον Ύψωνα

Στο Imperial College London παρουσιάστηκαν στις 6 Ιουλίου τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών του ερευνητικού έργου «Αναγέννησις», στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Εκατοντάδες τόνοι ελαστικών που για πάνω από μια δεκαπενταετία παραμένουν στοιβαγμένα στην περιοχή Ξυδιάς του Δήμου Ύψωνα προσδοκεί να απομακρύνει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος μέσα από εκστρατεία καθαρισμού που αρχίζει αύριο στις 9:30.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εκστρατεία οργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννα ς Παναγιώτου και σε αυτήν συμμετέχουν οι Δήμοι Ύψωνα, Αγίου Αθανασίου και Λεμεσού, το Τμήμα Περιβάλλοντος, τα Δημόσια Έργα, το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού, το Συλλογικό Σύστημα RTM Tyres Recycling Ltd, το Συλλογικό Σύστημα E4C LTD, η εταιρεία ΜΣ(ΣΚΥΡΑ) ΒΑΣΑΣ ΛΤΔ, η εταιρεία Α. ΤΣΟΥΛΟΦΤΑΣ &ΥΙΟΙ ΛΤΔ, και ο ποδηλατικός όμιλος Λεμεσού.

«Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναγνωρίζοντας τους κινδύνους σε περίπτωση πυρκαγιάς τόσον για το περιβάλλον όσο και για τη δημόσια υγεία και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα εν λόγω ελαστικά είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή πριν τη δημιουργία Συλλογικών Συστημάτων Συλλογής και  Διαχείρισης των Ελαστικών στην Κύπρο και  τη ρύθμιση της διαχείρισης της συγκεκριμένης ροής αποβλήτων με την επιβολή νομοθεσίας,  ανέλαβε την πρωτοβουλία καθαρισμού της περιοχής σε εθελοντική βάση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ