“Εκλογές” Κατεχόμενα: Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί αναμετρώνται στον ‘β γύρο

Πρωτιά Ντερβίς Έρογλου με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Μουσταφά Ακιντζί και ακολουθούν οι Σιμπέλ Σιμπέρ και Κουντρέτ Οζερσάι, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα.

Σε 599 κάλπες από σύνολο 693 τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ντερβίς Έρογλου 28,65%
Μουσταφά Ακιντζί 26,5%
Σιμπέλ Σιμπέρ 22,57%
Κουντρέτ Οζερσάι 21,17%
Μουσταφά Ονουρέρ 0,39%
Μουσταφά Ουλάς 0,24%
Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ 0,47%

Στο εκλογικό επιτελείο του Μουσταφά Ακιντζί το οποίο βρίσκεται κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, άρχισαν οι πανηγυρισμοί.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ που στηρίζει τον κ. Ακιντζί δήλωσε στο παράνομο δίκτυο «Μπαϊράκ» ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα και πως “το καθεστώς στην πραγματικότητα γκρεμίστηκε στις 19 Απριλίου”.

Ο “λαός” πλέον, είπε, θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στον δεύτερο γύρο η θέληση του κόσμου αυτή θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο και “η νοοτροπία του σκοταδισμού να ριχθεί στα σκουπίδια, να γίνει ιστορία”.

“Θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την ειρήνη, τη δημοκρατία, μια ανθρώπινη διαβίωση και όλοι μαζί θα κάνουμε τα βήματα για το αύριο”, πρόσθεσε.

Το επιτελείο Ακιντζί ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος είναι πρώτος και όχι δεύτερος όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Οι κάλπες στα κατεχόμενα έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, για τις λεγόμενες  “εκλογές” οι οποίες θα αναδείξουν τον επόμενο ηγέτη του ψευδοκράτους. Η συμμετοχή μέχρι τις 5 το απόγευμα έφθανε το 54%, ενώ το μεσημέρι, η προσέλευση, ήταν ακόμη πιο χαμηλή και έφθανε γύρω στο 35%.

Οι εκτιμήσεις Τουρκοκύπριων πολιτικών και δημοσιογράφων είναι πως η τελική προσέλευση των ψηφοφόρων θα φτάσει το 65%.