Εκεί και όπου προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν, δήλωσε η ΓΔ του Υπ. Υγείας για θάνατο νεογνού

Τη διαβεβαίωση ότι εκεί και όπου προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν, έδωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, σχετικά με την υπόθεση του νεογνού, που γεννήθηκε νεκρό στην Πάφο, 15 λεπτά μετά τη γέννηση του δίδυμου αδελφού του.

Σε δηλώσεις της, η Δρ. Γιαννάκη είπε πως “η θέση του Υπουργείου Υγείας είναι πως από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες, μία αστυνομική και μια διοικητική από σήμερα, η δεοντολογία επιβάλλει να αναμένουμε την ολοκλήρωσή τους”.

Παράλληλα, είπε πως θα διερευνηθούν όλες οι ακολουθούμενες πρακτικές, για την παρακολούθηση των εγκύων και των διαδικασιών για τον τοκετό, καθώς και η διαδικασία για την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για παρόμοιου είδους συμβάντα, με σκοπό να διαφανεί εάν υπάρχουν κενά ή λανθασμένες διαδικασίες/πρακτικές που χρήζουν βελτίωσης.

“Αναμένοντας τα ευρήματα”, σημείωσε, “θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη βούληση τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και της Γενικής Διευθύντριας πως εκεί και όπου προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν”.