Εκείνο το πλαφόν κύριε Γιώργο Λακκοτρύπη στις τιμές των καυσίμων τι απέγινε; Πρόσφατα ανακοινώσατε ότι εξετάζετε με λειτουργούς του υπουργείου σας τα κριτήρια κατά τα οποία θα δικαιολογείται η επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων? Ήταν κι αυτό άλλη μια κούφια υπόσχεση;
Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στο διεθνή τύπο για αισθητή υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού έναντι του δολαρίου, ότι η ξαφνική αύξηση προ μερικών βδομάδων δεν διήρκεσε πολύ και η ραγδαία υποχώρηση άλλαζε τα δεδομένα καταγράφοντας νέα ρεκόρ πτωτικής τάσης τους τελευταίους πέντε μήνες.
Μάλιστα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, παραμένει κάτω από εξήντα δολάρια το βαρέλι, δεδομένα τα οποία αγνοούν οι πρατηριούχοι στην Κύπρο, ή ακόμη και οι εταιρείες προμήθειας καυσίμων που διατηρούν τις υψηλότερες τιμές. Εν καιρώ καλοκαιρινών διακοπών γιατί να μην είναι και οι τιμές των καυσίμων στα ύψη;
Αρκεί μια βόλτα μόνο στην πρωτεύουσα για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές. Κάποιοι ενσυνείδητοι πρατηριούχοι μη μπορώντας να κατακλέβουν τον κόσμο έχουν κατεβάσει τις τιμές.
Στη λεωφόρο Προεδρικού, Ακροπόλεως και στην Παλλουριώτισσα, η τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,30 στη λεωφόρο Αθαλάσσας και τις υπόλοιπες περιοχές η ίδια αμόλυβδη κοστίζει 1,34 το λίτρο.
Πως γίνεται να επιτρέπεται η εν λόγω αισχροκέρδεια, σε μια περίοδο που ο κόσμος εκδράμει στις παράλιες και ορεινές περιοχές, βρίσκεται για διακοπές και δύσκολα θα διαμαρτυρηθεί;
Κάπου εδώ χρειάζεται κύριε υπουργέ, η επέμβαση της πολιτείας και ο τερματισμός της εκμετάλλευσης των καταναλωτών. Ας μην το αναβάλλετε άλλο επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και κάποιοι πλουτίζουν σφυρίζοντας αδιάφορα.
Χάρυβδη