Εις το όνομα της οσίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της δωρήτριας

Παιδιά πεταμένα στα σκουπίδια, λάθος διαγνώσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, λίστες αναμονής και ασθενείς που πεθαίνουν περιμένοντας στη σειρά για μια εξέταση. Άπειρα περιστατικά, που συμβαίνουν στην κατά τα άλλα Κύπρο της Ευρώπης.

Μα που ζεις άνθρωπέ μου; Δεν βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί; Όλοι λίγο πολύ έχουμε γίνει μάρτυρες ενός απέραντου χάους, που έχει στηθεί γύρω από την παροχή της περίθαλψης, με μεθυσμένους γιατρούς από το νέκταρ του χρήματος.

Έρευνες πάνω στις έρευνες, πορίσματα και εξετάσεις σε επίπεδο διοίκησης, οι οποίες κωλυσιεργούν, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας πάσα νηνεμία. Αν παρεμπιπτόντως θυμηθεί η τέταρτη εξουσία και ρωτήσει κάπου – κάπου, που βρίσκονται οι έρευνες, τότε η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο.

«Το Υπουργείο Υγείας αναμένει. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη», σου λένε. Το Υπουργείο είναι σε αναμονή και συ θα περιμένεις μαζί του στους αιώνας των αιώνων.

Προχθές, άλλο ένα περιστατικό στο νοσοκομείο της Πάφου ήρθε να προσθέσει ακόμα μια έρευνα, για να έχει να ασχολείται το Υπουργείο.

Γιατρός αρνήθηκε να ξεγεννήσει γυναίκα, λέγοντας της: «Τι φταίω εγώ αν έκανες σεξ το βράδυ και προκάλεσες πρόωρο τοκετό;».

Το παράπονο της ασθενούς έλαβε σειρά και θα εξεταστεί το συντομότερο. Εμείς θα αναμένουμε υπομονετικά στο ακουστικό μας, μέχρι το επόμενο παράπονο και την επόμενη έρευνα που θα διαταχθεί.

Έχω την εντύπωση πως οι «ταλαίπωροι» γιατροί μας και έχουν υπνωτιστεί από την καλοστημένη τεκτονική φιλοσοφία της απατεωνιάς και της ξύλινης ψεύτικης συμπεριφοράς. Έχουν προσηλωθεί στο πως θα εκταμιεύσουν χρήμα και δόξα με διάφορους τρόπους και έχουν ξεχάσει από πού πάνε για την οδό του όρκου του Ιπποκράτη.

Συγγνώμη γιατρέ μου αν παραφέρομαι κάποιες φορές. Είναι που ακούω τόσα και ξεσπώ.

Υποκλίνομαι, δε, μπροστά σου μέχρις εξαρθρώσεως του 4ου σπόνδυλου. Αλλά δεν με ενοχλεί, γιατί είμαι βέβαιη ότι θα μου τον επαναφέρεις στη θέση του. Εις το όνομα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δικαιούμαι… δεν φοβάμαι αρρώστια καμιά.

Αλήθεια ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου σου φτιάχτηκε, γιατί όπως πληροφορούμε κάθε τρεις και λίγο χαλάει.

Φάρμακα και αναλώσιμα έχεις ή θα πεθάνω εις το όνομα της οσίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της δωρήτριας;

Φήμη