Εδώ γελάνε: Βραβείο για την παγκόσμια ειρήνη στον… Κιμ Γιονγκ Ουν!

Απορία εκφράζει σύσσωμος ο διεθνής Τύπος με την ανακοίνωση ότι το βραβείο «ηγέτη με πολιτική ικανότητα», που απονέμεται από το Sukarno Center, στην Ινδονησία θα δοθεί φέτος στον δικτάτορα – καρικατούρα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν!

Το βραβείο που έχει πάρει το όνομά του, από τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Sukarno, δίνεται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη και έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στον ίδιο τον Μαχάτμα Γκάντι.

Η εφημερίδα Jakarta Globe εκφράζει μάλιστα ανοιχτά την απορία για το πώς είναι δυνατόν ένα βραβείο που έχει απονεμηθεί σε διεθνείς προσωπικότητες για τους αγώνες τους για την παγκόσμια ειρήνη, να δίνεται φέτος σε έναν καθεστωτικό ηγέτη.

Η Rachmawati Soekarnoputri, κόρη του πρώην προέδρου της Ινδονησίας, Sukarno, η οποία θα απονείμει το βραβείο στον Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε: «Θα δώσουμε το βραβείο στον πρόεδρο, Κιμ Γιονγκ Ουν, επειδή υπήρξε συνεπής στην πραγματοποίηση των ιδανικών του μεγάλου ηγέτη, Κιμ Ιλ Σουνγκ, για την καταπολέμηση του ιμπεριαλισμού. Έτσι, αυτό θα είναι μια συνέχεια και θα δοθεί το βραβείο στον Κιμ Γιονγ Ουν για την επιμονή του στην καταπολέμηση της νεοαποικιοκρατίας».

Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε διατάξει την εκτέλεση ενός αγρότη που διατηρούσε φάρμα με χελώνες. Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί από τον δικτάτορα ότι δεν φρόντιζε καλά τις χελώνες του και ο άτυχος αγρότης είχε απαντήσει ότι αυτό οφειλόταν στο ότι δεν είχε ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily NK, ο άνδρας εκτελέστηκε με πυροβολισμό.