Εγκύκλιος σε όλες τις εκκλησίες για το Σύμφωνο Συμβιώσης – Γιατί το απορρίπτει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Διαβάστηκε σήμερα στους ιερούς ναούς εγκύκλιος για το σύμφωνο συμβιώσης. Σχολιάζοντας το θέμα από την Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ανέφερε πως στην μικρή μας πατρίδα κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν αφού, όπως είπε, γνωρίζουμε την συμπεριφορά του λαού μας, την αγάπη που έχει προς την οικογένεια.

Η οικογένεια στην Κύπρο συνέχισε, είναι ενωμένη είναι η μεγάλη οικογένεια,οι γονείς τα παιδιά , αλλά και οι παππούδες. Μπορεί στην Ευρώπη και στην Αμερική, είπε ο Αρχιεπίσκοπος να χρειάζεται αυτό το συμφωνητικό συμβίωσης, όμως εκτίμησε πως στην Κύπρο δεν χρειαζόταν.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα έστω και αργά, μερικοί που είναι υπέρμαχοι αυτού του συμφώνου, να προσγειωθούν και να δουν το καλό το δικό τους και της οικογένειας τους.

Επεσήμανε ακόμη πως αν μέσα στην οικογένεια δεν υπάρχει η θρησκευτικότητα, δεν δεσπόζει μέσα τους ο σωτήρας Χριστός, δεν θα δουν μέρες καλές, δεν θα είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

«Την χαρά συνέχισε, την φέρει ο ίδιος ο Θεός και η παρουσία του Θεού», προσθέτοντας πως όταν ο Θεός απουσιάζει από την καρδιά των ανθρώπων δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει την παρουσία του Θεού.

«Ας προσγειωθούν ας ταπεινωθούν ας δουν την πραγματικότητα αν πράγματι θέλουν να κάνουν μια καλή και ευτυχισμένη οικογένεια και εμείς ευχόμεθα όλες οι οικογένειες της Κύπρου να είναι χαρούμενες και ευτυχισμένες και να έχουν μέσα τους το Θεό βοηθό και συμπαραστάτη», κατέληξε.