Εγκληματίες! “Κυνηγοί” εγκαταλείπουν ή κακοποιούν τα σκυλιά τους λόγω μειωμένης αποδοτικότητας

Έντονα παράπονα έχουν γίνει από κατοίκους των περιοχών Κουκλιών και Χα Ποτάμι για την απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας κυνηγών προς τους κυνηγετικούς τους σκύλους με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος Κυνηγών Πάφου να προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του φαινομένου. Το φαινόμενο δεν είναι κανούργιο και δεν αφορά μόνο την Πάφο, αλλά παρατηρείται έντονα ανά το παγκύπριο, ωστόσο στην Πάφο κάτοικοι προέβησαν σε αλλεπάλληλες καταγγελίες.

Τις πράξεις από μερίδα κυνηγών καταδίκασε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συνδέσμου Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συνδέσμου Πάφου, ο Σύνδεσμος θα επαναφέρει το θέμα της νομοθέτησης της χρήσης μικρού τσιπ σε κάθε σκύλο ούτως ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί ο ιδιοκτήτης του σε μια προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κακοποίησης και εγκατάλειψης των κυνηγετικών σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών  Μιχαλάκης Σόλωνος  επεσήμανε ότι η Κοινότητα του ταλαιπωρείται κάθε κυνηγετική περίοδο από μερίδα ανεγκέφαλων, σύμφωνα με την έκφραση του,  οι οποίοι είτε κακοποιούν,  είτε εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σόλωνος είπε επίσης ότι πολλοί κυνηγοί παραβιάζουν την ζώνη ασφαλείας και κυνηγούν πολύ κοντά στις κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πρόσθεσε, πως και  ο ίδιος έχει γίνει δέκτης έντονων παραπόνων από κατοίκους της περιοχής για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά μερίδας κυνηγών και ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυνηγών Πάφου για την πάταξη του φαινομένου.

Ο κ. Σόλωνος ανέφερε επίσης, ότι έχει ζητήσει από τον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών να περιοδεύει συχνά στην περιοχή κατά τις ημέρες του κυνηγίου ούτως ώστε εάν διαπιστωθεί ότι γίνονται παραβιάσεις οι υπεύθυνοι να καταγγέλλονται.

Κάλεσε τέλος,  τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και να τηρούν τις ζώνες ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές.