Είχε αποφασίσει να βγάλει το σπίτι του σε κλήρωση και του το απαγόρευσαν – Για να τα καταφέρει οργάνωσε εκστρατεία συλλογής υπογραφών

Τη βοήθεια του κοινού που συμπάσχει μαζί του ζητά ο Πάμπος Χαραλάμπους ο οποίος ως γνωστόν είχε αποφασίσει να βγάλει το σπίτι του σε κλήρωση.

Η ζωή του 39χρονου Χαράλαμπου Χαραλάμπους κυλούσε φυσιολογικά και ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του η αγορά ενός σπιτιού είχε γίνει πραγματικότητα.

Δυστυχώς, πριν από ενάμιση χρόνο ο Χαραλάμπους, πατέρας τριών παιδιών, υπέστη μείωση στο μισθό του και δεν του έφθανε αυτό, η ανεργία χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του αφήνοντας άνεργη τη σύζυγο του. Παρά το ότι έκανε αναδιάρθρωση του δανείου η κατάσταση δεν έγινε ευκολότερη. Την ιδέα να βγάλει σε λοταρία τα σπίτι την πήρε από έναν Ισπανό που είχε κάνει το ίδιο.

Ο κάθε λαχνός ήταν 50 ευρώ και στόχος ήταν να υπάρξουν 3.500 λαχνοί ώστε να συγκεντρώσει 175.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα γινόταν κλήρωση και ο τυχερός λαχνός θα κέρδιζε το σπίτι. Από την κλήρωση έχουν αποκλειστεί οι συγγενείς ενώ έψαχνε και τρόπο ώστε η διαδικασία να είναι αδιάβλητη.

Η πολιτεία έκρινε παράνομη την ενεργειά αυτή του Πάμπου Χαραλάμπους και τώρα ζητάει τη βοήθεια των συμπολιτών του αφού οργάνωσε μια διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όλους όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πρωτοβουλίες με τη δική του.

Στη πρότασή του για την ψηφοφορία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ζητάμε από την Πολιτεία να επιτρέψει την Ιδιωτική Κλήρωση Λαχείου έτσι ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να διαθέσουν την περιουσία τους με ένα διαφορετικό πιο ευέλικτο τρόπο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.Η σκέψη είναι: αφού δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα σπίτια μας χωρίς να καταστραφούμε οικονομικά, θέλουμε να τα κληρώσουμε με λαχνούς που θα είναι πολύ πιο φτηνοί και πιο εύκολα προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό έτσι ώστε να μαζέψουμε τα λεφτά που χρειάζονται για να ξεχρεώσουμε τα δάνεια μας. Αυτή είναι μια πρόταση χωρίς χαμένους.”

Μπείτε ΕΔΩ για να ψηφίσετε