Είχαν άγιο: Γλιτώσαν από τον τζιχαντιστή γιατί έμεινε από σφαίρες – Η σκηνή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας(Βίντεο)

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους ήταν δυο φίλες που βρέθηκαν στο καφέ La Casa Nostra στο πολυσύχναστο 11ο διαμέρισμα όταν ένας από τους τζιχαντιστές που πριν από δευτερόλεπτα είχε σκοτώσει έναν πελάτη ήταν έτοιμος να τις σκοτώσει άλλα έμεινε από σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δυο γυναίκες είχαν κρυφτεί κάτω από τραπέζι και είχαν κλείσει τα μάτια. Ο τζιχαντιστής είχε ήδη σκοτώσει έναν πελάτη και τώρα ερχόταν η σειρά τους. Ο δράστης στάθηκε από πάνω τους, τράβηξε τη σκανδάλη δυο φορές αλλά έμεινε από σφαίρες και οι γυναίκες γλύτωσαν.

Η Σοφία Μπετζάλι και η Μπάρμπαρα Σερπεντίνι δεν μπορούν να συνειδητοποίησουν πόσο τυχερές είναι. «Δεν είχαμε καταλάβει πόσο κοντά στο θάνατο βρισκόμασταν» δήλωσαν οι δυο γυναίκες που γλύτωσαν παρά τρίχα στην Daily Mail.

Μια εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό οι γυναίκες περιγράφουν τον τρόμο που έζησαν και πόσο κοντά είχαν έρθει στον βέβαιο θάνατο.

pa-6_11

Βλέποντας το βίντεο του CCTV με τον τρομοκράτη να την σημαδεύει η 40χρονη Μπετζάλι αποκαλύπτει: «Ηρθε σε μένα, έστρεψε το όπλο στο κεφάλι μου. Ολα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Είμαι τόσο τυχερή. Είμαστε όλοι τόσο τυχεροί» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Απλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο κοντά μου ήταν, αν γνώριζα ότι ήταν τόσο κοντά  δεν θα είχα τρέξει εκείνη τη στιγμή. Δεν ξέραμε ότι ο τρομοκράτης είχε προσπαθήσει να μας σκοτώσει».

Η 18χρονη φίλης, Μπάρμπαρα Σερπεντίνι, φοιτήτρια πολιτικών επιστημών και φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού δήλωσε: «Νομίζαμε ότι δεν μας είχε δει. Δεν είχα καταλάβει ότι ήμασταν τόσο κοντά στο να σκοτωθούμε» είπε στη Daily Mail και πρόσθεσε: « Είναι να τρελαθείς όταν σκέφτεσαι ότι η ζωή σου σώθηκε για μια σφαίρα. Υπάρχουν περισσότερες από 30 σφαίρες σε ένα Καλάσνικοφ, αλλά για μια σφαίρα δεν κατάφερε να μας σκοτώσει». «Νιώθω ότι η γυναίκα στο βίντεο είναι πολύ τυχερή αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η γυναίκα είμαι εγώ».