Δώστε μας την ζωή μας πίσω!

Είναι εκπληκτικό το πόσο επιφανειακά βλέπουμε τα πράγματα κάποιες φορές. Στην  είδηση ότι ένας 45χρονος πατέρας τα έκανε γυαλιά καρφιά στο γραφείο ευημερίας, γιατί του έκοψαν το επίδομα, δόθηκε περισσότερη έμφαση στο “μένος” του απελπισμένου οικογενειάρχη και  στις ζημιές στο εν λόγω γραφείο, παρά στο δράμα που  περνάνε εκατοντάδες οικογένειες  αυτή τη στιγμή.

Ξαφνικά το Υπουργείο εργασίας αφού διαφήμισε τόσο πολύ το νέο του προϊόν που ονομάζεται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έρχεται να “κόψει” τα όνειρα πολλών συμπολιτών μας, γιατί άκουσον- άκουσον όσοι έχουν αποταμιεύσεις δεν έχουν δικαίωμα στο επίδομα!

Ρωτάμε λοιπόν την κυρία Υπουργό Εργασίας. Ως πότε μπορούν να αρκέσουν οι “αποταμιεύσεις” μιας οικογένειας; Μήπως τελικά το Υπουργείο εργασίας δεν μπόρεσε εκ των πραγμάτων να διαχειριστεί την κατάσταση;

Μήπως τελικά το ΕΕΕ ήταν μια “φούσκα” που έσπασε, αποκαλύπτοντας και πάλι τις αδυναμίες της Δημόσιας υπηρεσίας;

Μήπως οι υπάλληλοι του γραφείου ευημερίας θα πρέπει να βλέπουν με περισσότερη ευαισθησία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας;

Πώς είναι δυνατόν να κόβεις το επίδομα μιας οικογένειας χωρίς προηγουμένως να ενημερώσεις;

Προς την Υπουργό Εργασίας. Το ΕΕΕ φαίνεται ότι απέτυχε. Εκείνο που θέλουν οι άνθρωποι δεν είναι ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό που ζητάνε είναι δουλειά. Οι άνθρωποι κυρία Αιμιλιανίδου θέλουν να ονειρευτούν ξανά!

Πυθία