Δώστε δουλειές, χαρίστε χαμόγελα!

Η κυπριακή οικονομία θα ορθοποδήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2016, λέει το CNN. Αλήθεια όμως η ατομική οικονομία του κάθε ενός ποτέ θα ορθοποδήσει;

Η ανεργία ποτέ θα μειωθεί, όλοι αυτοί οι πατεράδες που αγωνιούν κάθε μέρα για το πως θα ταΐσουν τα παιδιά τους, ποτέ θα ηρεμήσουν;

Γιατί δεν είναι αρκετό να ευημερούν τα νούμερα, πρέπει να ευημερούν και οι πολίτες. Να έχουν δουλειές και περνούν μεροκάματο στο σπίτι.

cyprus cnn

Βεβαίως και να ορθοποδήσει η κυπριακή οικονομία, και πολύ καλά κάνανε οι τροϊκανοί και μας επέβαλαν όλα αυτά τα μέτρα, αφού τόσα χρόνια κάναμε του κεφαλιού μας, όμως δεν είναι αρκετό, πρέπει να ανοίξουν δουλειές, να μπορέσει ο κοσμάκης να δουλέψει, να κινηθεί το χρήμα, να ξανά χαμογελάσει ο φτωχός ο κόσμος.

Περιμένω με πολλή αγωνία να δω τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016. Θέλω να δω κονδύλια για αναπτυξιακά έργα, θέλω να δω να γίνονται έργα, να προκηρύσσονται προσφορές και να μοιράζονται σε πολλούς και ανέργους.

Θέλω να δω το κόσμο και πάλι να πιάνει δουλειά. Θέλω να δω τα γραφεία των κέντρων εξευρέσεως εργασίας άδεια. Δεν θέλω να βλέπω άλλες ουρές σε αυτά. Θέλω να δω τον κόσμο να χαμογελά.

Δίκτυς ο Κνώσσιος