Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά -Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή!

Μεγάλη ανησυχία για νέα έκρηξη βίας στο Παλαιστινιακό προκαλούν οι θάνατοι Παλαιστινίων από πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους συνολικά τέσσερα άτομα, με τελευταία θύματα δύο ανήλικους που έπεσαν νεκροί από σφαίρες ισαρηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, δύο παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο από πυρά Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Με τον θάνατο του 13χρονου Μαρουάν Νταρμπάχ και ενός 15χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, αυξάνεται στους εννέα ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή αυτή, που ελέγχεται από την Χαμάς.

Νωρίτερα το Σάββατο δύο ακόμη παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας, αυτή τη φορά στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ένας 16χρονος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, αφού νωρίτερα επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπερορθόδοξους εβραίους στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σε άλλο περιστατικό το Σάββατο, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν θανάσιμα Παλαιστίνιο στον καταυλισμό του Σουαφάτ, έξω από την Ιερουσαλήμ. Η Χαμάς ανέφερε στη συνέχεια πως επρόκειτο για μέλος της, τον 22χρονο Αχμάντ Κάλι.

Επίσης, στη Λωρίδα της Γάζας ένας ακόμη παλαιστίνιος υπέκυψε νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετά τον τραυματισμό του από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια ταραχών κοντά στη μεθόριο που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ.

Η περιοχή μαστίζεται από βίαια επεισόδια καθημερινά από τις αρχές Οκτωβρίου. Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγε, δήλωσε χθες ότι τα τελευταία επεισόδια βίας είναι μια νέα ιντιφάντα, μετά τις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.

«Ζητάμε να ενισχυθεί και να ενταθεί η Ιντιφάντα. Είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση» των κατεχόμενων περιοχών, δήλωσε ο Χανίγε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής μιλώντας από τέμενος της Γάζας.