Δόκιμοι του στρατού τραυματίστηκαν σε μαξιλαροπόλεμο στις ΗΠΑ (βίντεο)

Οι New York Times αποκαλύπτουν πως ο ετήσιος θεσμός του μαξιλαροπόλεμου που διεξάγεται στις στρατιωτικές σχολές του West Point στη Νέα Υόρκη, φέτος πήρε αιματηρή τροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, τουλάχιστον 30 δόκιμοι τραυματίστηκαν από το”παιχνίδι” που διεξήχθη στο προαύλιο ενώ αρκετοί από αυτούς υπέφεραν από σπασμένα οστά και σοβαρές κακώσεις. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τουλάχιστον ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο και πως αρκετοί βρέθηκαν αναίσθητοι μετά το τέλος του μαξιλαροπόλεμου που διεξήχθη στις 20 Αυγούστου.

Οι πληροφορίες για τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας, είχαν κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα μέσω social media, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει με στοιχεία. Την Πέμπτη, αξιωματούχος της σχολής παραδέχτηκε την τροπή που πήρε το συνήθως διασκεδαστικό έθιμο και εξήγησε πως σε εξέλιξη είναι έρευνες.

Για την ώρα δεν έχει τιμωρηθεί κανείς δόκιμος, αλλά ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν και στους αξιωματικούς της σχολής που επιτηρούσαν τον μαξιλαροπόλεμο μια και στο βίντεο που διέρρευσε φαίνεται πως σχεδόν κανείς δεν φορούσε κράνος όπως προβλέπεται.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες δόκιμους πάντως, ισχυρίζονται πως οι τραυματισμοί είναι αναμενόμενοι στον μαξιλαροπόλεμο που είναι έθιμο εδώ και δεκαετίες στη σχολή. Κάποιοι από τους πρωτοετείς υποστήριξαν επίσης πως κάτι τέτοιο θεωρείται “τιμητικό” και πράξη ανδρείας για τους νέους της σχολής.