“Έκαναν φτερά” χιλιάδες ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό – Δωρεά, λόγω γεροντικής άνοιας

Υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης γυναίκας σε ορεινό χωριό της Κύπρου διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας apokalipsi.com η Αστυνομία.

Όλα άρχισαν όταν η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας, διαπίστωσε οτι από τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της, απουσίαζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία προορίζονταν για τις σπουδές της ανήλικης κόρης της.

Από προκαταρτικές εξετάσεις που διενήργησε η γυναίκα, διαφάνηκε οτι τα χρήματα αναλήφθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της ηλικιωμένης, κατόπιν δίκης της εντολής και με έγγραφα τα οποία έφεραν την υπογραφή της.

Η ηλικιωμένη, που σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις πάσχει από σοβαρής μορφής γεροντική άνοια, φαίνεται οτι είχε δωρίσει τα χρήματα στην εκκλησιαστική επιτροπή ιερού ναού, για τις ανάγκες αποπεράτωσης κατασκευαστικών έργων και κατόπιν παρότρυνσης μέλους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Ρόλο κλειδί στην πρωτοφανή υπόθεση, πιστεύεται οτι διαδραμάτισε υπάλληλος που εργάζεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπου ήταν κατατεθημένα τα χρήματα της ηλικιωμένης γυναίκας.

Πηγές, αναφέρουν οτι οι ανακριτές που διερευνούν την σοβαρή υπόθεση, έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από δεκάδες άτομα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος της ηλικιωμένης, ενώ αναμένουν το αποτέλεσμα ιατρικών εξετάσεων για την κατάσταση της υγείας της.

Για τις εξελίξεις, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο οικείος Μητροπολίτης, στον οποίο ανήκει διοικητικά η εν λόγω Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Γνωστικός