Δυσκολίες μεν, διανύσαμε απόσταση δε, δηλώνει ο Ακιντζί

Υπάρχουν δυσκολίες και αναμενόμενες διαφορές, ωστόσο διανύεται απόσταση, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ανακοινώνοντας ότι η νέα τους συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαϊου και οι διαπραγματευτές θα πραγματοποιούν πιο συχνές συναντήσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί μίλησε για χρήσιμη εργασία που γίνεται και για διεύρυνση της αμοιβαίας κατανόησης. “Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα και προχωρούμε προς το στόχο που έχουμε θέσει, μια ομοσπονδιακή δομή, διζωνική, δικοινοτική που θα λαμβάνει υπόψη το όφελος και των δύο πλευρών στην Κύπρο, τις ευαισθησίες και των δύο κοινοτήτων”.

Ναι υπάρχουν δυσκολίες και αναμενόμενες διαφορές, δεν είναι ότι τέλειωσαν όλα, πρόσθεσε, για να προσθέσει ότι “ωστόσο διανύεται απόσταση και ελπίζω ότι, όπως έχει δηλώσει και η άλλη πλευρά, το 2016 μπορούμε να το μετατρέψουμε σε χρονιά λύσης και να δημιουργήσουμε σε συνεργασία μια νέα κατάσταση όπου όλες οι πλευρές και η περιοχή μας να βγούμε κερδισμένες”.

Γι` αυτό, συνέχισε, υπάρχει επαρκής χρόνος, υπάρχει επιθυμία και αποφασιστικότητα και εάν συνεχίσουν έτσι είναι εφικτό να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. “Με αυτή τη διάθεση επέστρεψα από τις διαπραγματεύσεις σήμερα, εύχομαι έτσι να συνεχιστεί μέχρι το τέλος και να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα”.