ΔΣΜΚ: Επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος παρά την ελαφρώς υψηλότερη ζήτηση

Στα ίδια επίπεδα με χθες και ίσως λίγο υψηλότερα κυμαίνεται την Τρίτη η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας, με τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Κύπρου (ΔΣΜΚ) να δηλώνει ότι ενδέχεται να ξεπεράσει τα 1020 MW, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει επάρκεια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του ΔΣΜΚ Χρίστος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η διαθέσιμη ικανότητα παραγωγής υπολογίζεται γύρω στα 1180 MW και συνεπώς «υπάρχει επάρκεια παραγωγής για να καλύψει τη ζήτηση, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες σοβαρές βλάβες, που θα επηρεάσουν το ηλεκτρικό σύστημα και ειδικά τις μονάδες παραγωγής».

Παρά την ικανοποιητική επάρκεια στην παραγωγή, ο κ. Χριστοδουλίδης απευθύνει και πάλι έκκληση προς το κοινό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για το καλό του συνόλου.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είπε τέλος ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση που παρατηρήθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, οφείλονται σε τοπικές βλάβες στο σύστημα διανομής.