Δριμεία επίθεση Καρογιάν προς Παπαδόπουλο «Πολιτικά Ανήθικη ρητορεία»

Ο Μάριος Κάρογιαν, δια της προσωπικής του σελίδας που διατηρεί στο Facebook επιτέθηκε προ μερικών λεπτών προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. Τον κατηγόρησε για έλλειψη δημοκρατίας στο ΔΗΚΟ, ενώ χαρακτήρισε τις θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου ως «άκομψη, εκτός πλαισίων πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και εντελώς απαράδεκτη ρητορική».

Η συνέχιση της κόντρας, ήταν μετά την συνέντευξη του Νικόλα Παπαδόπουλου στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, στην οποία ο Νικόλας Παπαδόπουλος σχολίασε δυσμενώς την πολιτική συμπεριφορά του Μάριου Κάρογιαν ιδιαίτερα σε σχέση με το Κυπριακό.

Ο Μάριος Κάρογιαν κάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να «να συνέλθει προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτα συντρίμμια και ανήκεστο βλάβη στο Δημοκρατικό Κόμμα».

Το πολεμικό κλίμα το οποίο αναπτύσσεται στο μεγαλύτερο κόμμα του κέντρου, δεν έχει τελειωμό, ενώ πλέον οι δύο παρατάξεις έχουν ρίξει τις «μάσκες» και πλέον βρίσκονται σε ανοιχτή και καθαρή σύγκρουση.

Θύματα αυτής της σύγκρουσης είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος οι οποίοι παρακολουθούν προβληματισμένοι τη σύγκρουση των δύο αντρών τα τελευταία έτη, χωρίς σημάδια εκτόνωσης του κλίματος.

Το μεν στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου, εντέχνως επιχειρεί μια προσπάθεια περιθωριοποίησης του Μάριου Κάρογιαν και των υποστηρικτών του, ενώ αντίστοιχα το στρατόπεδο του Μάριου Κάρογιαν, αποπειράται την αποδόμηση του Νικόλα Παπαδόπουλου ως προέδρου του ΔΗΚΟ.

Εάν ο Μάριος Κάρογιαν υπαναχωρήσει από την δεδηλωμένη πρόθεση και θέση του για δημιουργία νέου κόμματος και παραμείνει εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, το πιθανότερο είναι ότι η σύγκρουση αυτή θα ενταθεί, διαλύοντας ουσιαστικά το κόμμα του κέντρου. Με φόντο μάλιστα της επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το συντηρούμενο πολεμικό κλίμα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο ήδη τραυματισμένο κόμμα του κέντρου.

Πάντως, όλα τα υπόλοιπα κόμματα βλέπουν με χαμόγελο την κόντρα των 2 ανδρών, αφού έτσι μένουν όλοι κερδισμένοι. Οι αριστερή πτέρυγα θα κινηθεί προς τα κόμματα της αριστεράς ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, η δεξιά πτέρυγα κινείται προς τον ΔΗΣΥ, ενώ με ουσιαστικό κέρδος φαίνεται να βγαίνει και η Συμμαχία Πολιτών.

Το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του κέντρου που κάποτε έφτασε ποσοστά 27-28%, συρρικνώθηκε στο 10% τις περασμένες ευρωεκλογές, ενώ ο πάτος ακόμα δεν έχει φανεί.