Δραματικές ώρες για Βρετανό που βούτηξε να σώσει το σκύλο του – Τους παρέσυραν τα κύματα

Από βέβαιο πνιγμό έσωσαν τα μέλη της λιμενικής αστυνομίας Βρετανό τουρίστα και το σκύλο του.  Ο Βρετανός βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το σκυλί του το οποίο έπεσε προηγουμένως στο νερό από το ταχύπλοο σκάφος.  Οι δύο παρασύρθηκαν από τα κύματα.  Τους αντιλήφθηκαν ψαράδες.

Η περιπέτεια του Βρετανού άρχισε λίγο μετά τις 7 χθες βράδυ όταν ενώ πλοηγούσε το ταχύπλοο σκάφος του με κατεύθυνση το Λατσί, τρία ναυτικά μίλια από το λιμάνι, ο ένας από τους δύο σκύλους του που επέβαιναν μαζί του στο σκάφος, έπεσε στη θάλασσα. Χωρίς καθόλου δισταγμό, ο Βρετανός βούτηξε στη θάλασσα για να τον ανασύρει. Λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή, παρασύρθηκαν και οι δύο από τα κύματα.

Ψαράδες που βρίσκονταν στα ανοικτά με τα καΐκια τους αντιλήφθηκαν τον Βρετανό να καλεί σε βοήθεια, έτσι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Σκάφος της λιμενικής αστυνομίας απέπλευσε και προσέγγισε την περιοχή.  Τόσο ο βρετανός όσο και ο σκύλος του εντοπίστηκαν λίγα λεπτά αργότερα και περισυλλέγησαν.

Το λιμενικό σκάφος οδήγησε τον Βρετανό με το σκύλο του στο ταχύπλοο του, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο με το δεύτερο σκυλί.  Οι δύο επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο το οποίο οδήγησε ο τουρίστας στο λιμάνι του Λατσιού με τη συνοδεία του σκάφους της λιμενικής αστυνομίας.