Δράστης ήταν τελικά ο ταμίας…- Χειροπέδες σε 49χρονο για τη ληστεία στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Χειροπέδες στον 49χρονο ταμία των πρώτων βοηθειών πέρασε πριν από λίγο η αστυνομία στη Λάρνακα σε σχέση με την ισχυριζόμενη ένοπλη ληστεία χρηματικού ποσού ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ από το ταμείο των πρώτων βοηθειών.  Ο 49χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που άρπαξε τα χρήματα και όχι ένας άγνωστος κουκουλοφόρος ληστής όπως είχε ισχυριστεί στην αστυνομία, το πρωί μετά την καταγγελία για ένοπλη ληστεία. 

Ο 49χρονος φέρεται να άρπαξε το ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ από το ταμείο των πρώτων βοηθειών και σκαρφίστηκε τη ληστεία για να γλιτώσει τη σύλληψη.  Οι ισχυρισμοί του όμως αποδείχθηκαν ψευδείς έτσι τα μέλη του ΤΑΕ του πέρασαν χειροπέδες και αύριο αναμένεται να τον οδηγήσουν ενώπιων του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι στις 04.30 σήμερα τα ξημερώματα άνδρας που εργάζεται στις εγγραφές του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας, φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και μαύρα ρούχα, εισήλθε στο γραφείο και προτάσσοντας πιστόλι, απέσπασε τις εισπράξεις της ημέρας, δηλαδή γύρω στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ μετέβησαν στη σκηνή και από μαρτυρίες που εξασφάλισαν από εργαζομένους του Νοσοκομείου, προέκυψαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο 49χρονος από τη Λάρνακα φέρεται να έκλεψε ο ίδιος τα χρήματα και όχι άγνωστος άνδρας.

Οι μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται και στο παρελθόν να επινόησε καταστάσεις και να ψευδολόγησε.

Σημειώνεται ότι στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δεν υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης.