Διπλό φονικό: Υπό 8ήμερη κράτηση ο 33χρονος θηροφύλακας, στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο αδελφός του

Δεν έφερε ένσταση στην 8ήμερη κράτησή του ο 33χρονος θηροφύλακας που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για την υπόθεση δολοφονίας του 74χρονου θείου του Σάββα Σοφοκλέους και της 78χρονης συζύγου του Κυριακής Σοφοκλέους, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε αποθήκη στο χωράφι τους, στην κοινότητα Αγίου Ιωάννη Αγρού. Το άτομο που θεωρείται πως πάτησε τη σκανδάλη, ο 30χρονος αδελφός του υπόπτου, δεν έχει συλληφθεί αφού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αθαλάσσας με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 33χρονος παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο και όπως ανέφερε ο αστυνομικός ανακριτής της υπόθεσης, εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, του φόνου εκ προμελέτης και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα δυο πρώτα αδικήματα.

 

Σύμφωνα με την κατάθεση του ανακριτή, το φονικό όπλο έχει διαπιστωθεί από τις επιστημονικές εξετάσεις πως είναι το υπηρεσιακό όπλο του υπόπτου, το οποίο εντοπίστηκε στο πατρικό του σπίτι κλειδωμένο σε φωριαμό μαζί με 36 πλήρη φυσίγγια 9mm. Παρά το ότι ο 33χρονος υποστήριξε πως υπήρχε μόνο ένα κλειδί που κρατούσε ο ίδιος, άλλα δυο κλειδιά της συγκεκριμένης κλειδαριάς εντοπίστηκαν στο υπνοδωμάτιο του 30χρονου αδελφού του, μαζί με ένα κάλυκα και μια βολίδα. Εξάλλου, από έρευνες στην οικία του 33χρονου εντοπίστηκαν άλλες δέκα σφαίρες, ενώ ο ίδιος είχε χρεωθεί από την Υπηρεσία Θύρας μόνο με 25 σφαίρες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, συγγενείς ήγειραν από την πρώτη στιγμή υποψίες εναντίον του 30χρονου αδελφού του υπόπτου, ο οποίος λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, παρουσίαζε αντιδραστική συμπεριφορά προς όλη την οικογένεια, ενώ είχε παλαιότερα νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Όταν η Αστυνομία επιχείρησε να τον συλλάβει στο πατρικό του, αυτός κλείδωσε την πόρτα του υπνοδωματίου του, ενώ ακολούθως επιτέθηκε στα μέλη της Αστυνομίας και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου εξετάστηκε από δυο κυβερνητικούς ιατρούς, οι οποίοι διαπίστωσαν πως δεν είναι ικανός να αντιληφθεί τη διαδικασία σύλληψης και κράτησης του, ούτε σε θέση να παρακολουθήσει μια δικαστική διαδικασία.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται επίσης το όχημα του 30χρονου που είναι ίδιας περιγραφής με αυτό που θεάθηκε να κυκλοφορεί κατά τον επίμαχο χρόνο του φονικού, δηλαδή το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς και δυο μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες που ανήκουν στον 33χρονο συλληφθέντα, αφού μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα θεάθηκε επίσης κοντά στη σκηνή.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανάφερε ότι στη σκηνή του στυγερού εγκλήματος εντοπίστηκαν 6 κάλυκες φυσιγγίων 9mm και ότι ο θάνατος του Σάββα Σοφοκλέους προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πυροβολισμών και ο θάνατος της συζύγου του από πολυτραυματισμό συνεπεία πυροβολισμών.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 42 καταθέσεις, έχουν γίνει 7 έρευνες σε υποστατικά και 4 αναγνωριστικές παρατάξεις οχημάτων ενώ υπολείπονται άλλες 36 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και αριθμός ερευνών, ενώ εκκρεμή αίτημα για έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Αναμένεται επίσης εντός των επόμενων ημερών να εξεταστεί εκ νέου ο 30χρονος από κυβερνητικούς ιατρούς για να διαπιστωθεί αν η κατάσταση του επιτρέπει την έκδοση διατάγματος σύλληψης του.

Ο 33χρονος δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του και το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης, κρίνοντας πως υπάρχουν εύλογες υποψίες για τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων και πως υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο.