Διπλό φονικό ηλικιωμένων: Δεν παραδέχθηκε φόνο εκ προμελέτης ο 30χρονος ανιψιός

Ενοχή σε όλες τις κατηγορίες πλην αυτής του φόνου εκ προμελέτης παραδέχθηκε σήμερα ο 30χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε το θείο και τη θεία του, Σάββα και Κυριακή Σοφοκλέους, 74 και 78 χρόνων, στις 6 Μαΐου, στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλλιάς.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί στις 16 Οκτωβρίου.

Εναντίον του 30χρονου απαγγέλθηκαν σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, τέσσερις κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, κατοχή και μεταφορά πιστολιού, σφαιρών και χρήση τους.

Αρνούμενος ενοχή μόνο στην κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, η υπεράσπιση εξέφρασε την ετοιμότητα του πελάτη της να παραδεχθεί ενοχή, εφόσον τροποποιηθεί η συγκεκριμένη κατηγορία, από φόνο εκ προμελέτης, σε ανθρωποκτονία.

Το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ακρόαση της υπόθεσης για τις 16 Οκτωβρίου και ο 30χρονος οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα είχαν δεχθεί αριθμό πυροβολισμών από πιστόλι, ενώ βρίσκονταν σε αποθήκη στο περιβόλι του και τα άψυχα σώματα τους εντοπίστηκαν από συγχωριανούς τους, που τους αναζητούσαν.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του μετά από αξιολόγηση μαρτυριών πως ο 30χρονος παρουσίαζε αντιδραστική συμπεριφορά προς όλη την οικογένεια, λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για τα οποία είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Το φονικό όπλο εντοπίστηκε στο πατρικό σπίτι του 30χρονου και όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του 33χρονου αδελφού του, που είναι θηροφύλακας και ο οποίος θα δικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για τη μη ασφαλή φύλαξη του υπηρεσιακού του όπλου και των σφαιρών.