Διορισμοί Εκπαιδευτικών στο Δημόσιο – κ. Καδή… Αποτύχατε και εσείς και οι προηγούμενοι!

Έχουμε δει πολλά νομοσχέδια να ετοιμάζονται και να ψηφίζονται εν ριπή οφθαλμού ως επιγέννημα της οικονομικής ύφεσης. Είτε πρόκειται για κουρέματα καταθέσεων, είτε πρόκειται για αυξημένους φόρους, είτε πρόκειται για μηχανισμούς εκποιήσεων για τις τράπεζες, είτε για τα τόσα άλλα που με περισσή σπουδή οι κυβερνώντες τόσο του σήμερα όσο και του χθες, ενίοτε, προωθούσαν.

Όταν πρόκειται όμως για πραγματικές τομές και αναβάθμιση αυτής της βυθιζόμενης δημοκρατίας, η ενόραση των πραγματικών προβλημάτων είναι ανύπαρκτη. Δυστυχώς, η μυρωδιά και ο αέρας της αλλαγής σμίγεται με άλλων ειδών μυρωδιές και αέρια.

Τα τελευταία 7-8 χρόνια, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο, μας βομβαρδίζουν με αυτή την περιβόητη μεταρρύθμιση στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Ρίχνουν και στα ΜΜΕ τα σχέδια για τις σκοπούμενες μεταρρυθμίσεις και τους νέους αυτούς υπέροχους τρόπους που θα λειτουργήσει αυτό το νέο θαύμα. Μετά ξεκινούν τους μεγάλους και ιερούς αγώνες συζήτησης με την αντιπολίτευση, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την Αρχιεπισκοπή, την Κυβέρνηση, τους Τεχνοκράτες του Υπουργείου, τον φούρναρη, αυτόν που κάνει λουκουμάδες…

Στο μεσοδιάστημα, ένα πραγματικό τσουνάμι νέων πτυχιούχων συνωστίζεται στους καταλόγους. Όλοι τους με μια ελπίδα. Ένας διορισμός στο δημόσιο. Μια σταθερή δουλειά. Οποιαδήποτε δουλειά. Ένας μισθός. Δυστυχώς όμως, οι χιλιάδες ευρώ και στερλίνες που δαπάνησαν για να πάρουν εκείνο το πτυχίο και να πάρουν εκείνο το μεταπτυχιακό, θυμίζουν δελτίο του Τζόκερ, αφού ο αριθμός αυτών που αναμένουν διορισμό ξεκίνησε να θυμίζει τα νούμερα των jackpot.

Οι πτυχιούχοι πολλές φορές μετατρέπονται σε ιερόδουλες των κάποιων επιτήδειων εκμεταλλευτών του ιδιωτικού τομέα, που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση τους αντιμετωπίζουν σαν δούλους έναντι πινακίου φακής. Άλλοτε, τα πόσα χρόνια στα βιβλία μετατρέπονται σε δίσκο για μεταφορά καφέδων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σαν αποδημητικά πουλιά αναζήτησαν τροφή σε άλλες χώρες που αναζητούν τους άριστους και όχι τους αρχαιότερους.

Αν πραγματικά επιθυμείτε να θέσετε την σφραγίδα σας σε αυτό το τόπο, αν θέλετε πραγματικά να ξεκινήσετε έστω και για λίγο να μας πείθετε ότι δεν αναισθητοποιηθήκατε από τα όσα συμβαίνουν γύρω σας, προχωρήστε σε πραγματικές τομές επι της ουσίας των προβλημάτων και όχι της παττίχας που κάθε χρόνο μας ταΐζετε οι εκάστοτε κυβερνώντες. Θα ανέμενε κάποιος να εγκύψετε και με συνοπτικές διαδικασίες να επιλύσετε το διαχρονικό αυτό πρόβλημα, με όση ταχύτητα νομο-πλάθετε τα νομο-σχέδια που μας νομο-καθηλώνετε.

Διογένης

Υ/Γ. Ακόμα και στην Κίνα οι διορισμοί γίνονται με εξετάσεις. Σκέψου το… γίνεται…