Διεύρυναν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου στην αγορά της Ασίας

Διεύρυναν την Τετάρτη τις απώλειες τους στην αγορά της Ασίας οι τιμές πετρελαίου, λόγω των αδύναμων στοιχείων για τον μεταποιητικό τομέα σε ΗΠΑ και Κίνα και των εκτιμήσεων για αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναλυτές.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Οκτωβρίου, υποχωρούσε λίγο πριν το τέλος των συναλλαγών κατά $1,14, στα $44,27, ενώ το Μπρεντ σημείωσε πτώση κατά 91 σεντ, στα $48,65.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του WTI κατέγραψε την Τρίτη σημαντική πτώση $3,79, ενώ αυτό του Μπρεντ έκανε βουτιά $4,59, μετά που Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες, οι δύο μεγαλύτεροι καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο, δημοσίευσαν στοιχεία για μείωση της δραστηριότητας στις βιομηχανίες τους.

Ειδικότερα, στο Πεκίνο, ο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) για τον τομέα της μεταποίησης υποχώρησε τον Αύγουστο σε χαμηλό τριών ετών, στις 49,7 μονάδες, από 50,0 μονάδες τον Ιούλιο. Κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύεται ότι ο τομέας συρρικνώνεται.

Από την άλλη, στις ΗΠΑ, ο Δείκτης PMI υποχώρησε τον Αύγουστο στις 51,1, μονάδες στο χαμηλότερο επίπεδο για φέτος, από 52,7 μονάδες τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές αναμένουν μεγάλη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 900.000 βαρέλια, σύμφωνα με το Bloomberg News. Άλμα στα αποθέματα σηματοδοτεί συνήθως ασθενέστερη ζήτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ