Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες για τον Τράχωνα – “Θησαυρός” η μαρτυρία στον Νέστορος

Στο άκουσμα της είδησης ότι επρόκειτο να γίνει δωδέκατη προσπάθεια στον Τράχωνα, για εντοπισμό ομαδικού τάφου αγνοουμένων, κάποιοι έσπευσαν να χύσουν δηλητήριο και να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα. Βέβαιοι για επανάληψη του φαινομένου των 11 ανασκαφών που προηγήθηκαν, μερικοί έσπευσαν να μιλήσουν για οικονομική εκμετάλλευση του ζητήματος, ότι δηλαδή μοναδικός στόχος ήταν η άντληση χρημάτων για να δικαιολογεί η ΔΕΑ την ύπαρξη της, αλλά και κριτική πολύ πριν προχωρήσει η εκταφή, να χαρακτηριστεί “άνθρακας ο θησαυρός”.

Εκείνη η τραγική ιστορία, η οποία είναι καταγεγραμμένη και σε τουρκικά έγγραφα τα οποία είναι κατατεθειμένα στην ΕΕ. Μια ιστορία που έκανε λόγο για 200 σωρούς που είχαν μεταφερθεί με φορτηγά στη νεκρή ζώνη, αμέσως μετά την κατάπαυση του πυρός, μα κανείς δεν τα παρέλαβε.
Κι έτσι τάφηκαν σε ομαδικό τάφο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται γύρω ή στον κλειστό χώρο των κεντρικών φυλακών στα κατεχόμενα.

Ε, λοιπόν δύο μόνο βδομάδες αργότερα, εντοπίστηκαν οστά, γεγονός που καταδεικνύει πως είναι τάφος αγνοουμένων. Μπορεί να είναι δύο ή πέντε, μπορεί να είναι δέκα, όμως όχι οι 200 για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες.

Η μαρτυρία που εξασφάλισε αυτή τη φορά η ΔΕΑ, δεν ήταν άνθρακας. Την αξιοποίησε στο έπακρο, όπως πολύ σωστά αποδείχθηκε. Ο Ε/Κ εκπρόσωπος της ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος, τιμά δεόντως τη θέση στην οποία διορίστηκε και χειρίζεται το πονεμένο αυτό ζήτημα σαν να είναι δικό του. Μεταβαίνει συχνά πυκνά στα σημεία των εκταφών, παρακολουθεί τη διαδικασία στενά, προχωρεί σε δικές τους έρευνες αξιοποιώντας το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να πέσει στην αντίληψη του, διασταυρώνει κάθε μαρτυρία με τα έγγραφα και πληροφορίες που περισυλλέγει και η Τ/Κ πλευρά.

Αξιέπαινη και παράδειγμα προς μίμηση, η προσπάθεια του κυρίου Νέστορος να φέρει σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει ή και να εκμηδενίσει, τον αριθμό της μακράς λίστας των αγνοουμένων. Εμείς λέμε όχι μόνο 12, αλλά και ακόμα τόσες εκσκαφές να γίνουν μέχρι να δοθούν απαντήσεις σε κάθε οικογένεια που αναμένει καρτερικά εδώ και 41 χρόνια.
Συνεχίστε το αξιόλογο έργο σας κύριε Νέστορος, κι αγνοήσετε τις Κασσάνδρες.

Χάρυβδη