Διαψεύδει δημοσιεύματα για εξωθεσμική δραστηριότητα, ο τέως Προϊστάμενος της ΚΥΠ

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, διαψεύδει ο τέως Πρόεδρος της ΚΥΠ Ανδρέας Πενταράς σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αποδίδουν στη ΚΥΠ εξωθεσμική δραστηριότητα.

Ξεκαθαρίζοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη για διαφάνεια, ο κ. Πενταράς συστήνει προσοχή στις κακόβουλες διαρροές προς τον Τύπο οι οποίες, όπως αναφέρει, ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα, αλλά έχουν σαν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στη κοινή γνώμη.

Διαβεβαιώνει την ίδια στιγμή ότι όσο ήταν Προϊστάμενος της ΚΥΠ, η Υπηρεσία υπηρέτησε πιστά και με ευλάβεια την εθνική της αποστολή χωρίς τη παραμικρή παρέκκλιση από αυτή.

Εξηγεί δε ότι η αγορά του εν λόγω συστήματος έγινε με τη τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, περιλαμβανομένης της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, και πως αποδείχθηκε μια πολύ σημαντική αγορά αφού απέφερε σημαντικές επιτυχίες σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.

«Για όλα τα πιο πάνω θα ενημερώσω εφόσον κληθώ, τόσο τη σύσκεψη των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων» σημειώνει.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ΚΥΠ που εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής, προβλέφθηκε ανεξάρτητη επιτροπή που θα διορίζεται από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η οποία θα ελέγχει τη νομιμότητα των δράσεων της ΚΥΠ.

«Θα ήταν ανακόλουθο και αντιφατικό από τη μια να προβαίνουμε σε παράνομες δραστηριότητες και από την άλλη να εισηγούμαστε επιτροπή για έλεγχο της νομιμότητας των δράσεών μας» προσθέτει.

«Τέλος και προς απάντηση υπονοουμένων που αναγράφονται σε σημερινά δημοσιεύματα περί εμπλοκής της ΚΥΠ σε πολιτικά παιχνίδια», δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η Υπηρεσία όχι μόνο δεν ενεπλάκη σε τέτοια παιχνίδια, αλλά αντίθετα ο υποφαινόμενος απέτρεψε κάθε προσπάθεια κομματικών παρεμβάσεων».