Διαφωνεί το ΑΚΕΛ με την ονομασία του αεροδρομίου – “Ο Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί τον ηγέτη της δεξιάς και όχι της Κύπρου”

Διαφωνεί το ΑΚΕΛ με την απόφαση για μετονομασία του Αεροδρομίου Λάρνακας σε “Γλαύκος Κληρίδης”, κάνοντας λόγο για “υπερβολές” τονίζοντας ότι αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο  ιστορικός ηγέτης της δεξιάς στην Κύπρο όχι όμως και ο ιστορικός ηγέτης της Κύπρου με γενικότερη αποδοχή από το λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

“Οι υπερβολές στην προσπάθεια απόδοσης τιμών σε τεθνεώτες Προέδρους της Δημοκρατίας είναι αλήθεια ότι αποτελεί δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο στην Κύπρο.

Ακόμη όμως και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όρια τους.

Αν αποφασιστεί να δοθεί το όνομα μιας προσωπικότητας στο κεντρικό αεροδρόμιο μιας χώρας, συνήθως αυτό που γίνεται είναι να επιλέγεται μια πολιτική ή και ιστορική προσωπικότητα που είναι ταυτισμένη με αυτή χώρα και που είναι γενικότερα ή πλήρως αποδεκτή ως τέτοια από τον λαό της.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίο σεβόμαστε παρά τις πολλές και μεγάλες διαφορές που μας χώριζαν, όχι όμως και τον ιστορικό ηγέτη της Κύπρου με γενικότερη αποδοχή από το λαό.

Θεωρούμε κατά συνέπεια λανθασμένη την απόφαση που λήφθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο μονομερώς χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις, προφανώς ενήργησε ως κομματικό όργανο και όχι ως κρατικό”.