Διέξοδος και ανάσα για χιλιάδες ανέργους – Αυτά είναι τα νέα τρια σχέδια εργοδότησης

Τρία σχέδια προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα οποία δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας.

Το πρώτο σχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, αφορά την παροχή κινήτρων για την εργοδότηση ανέργων σε μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου που εργοδοτούν 1-4 άτομα με προϋπολογισμό €8 εκατομμύρια. Φορέας Υλοποίησης του Σχεδίου θα είναι το Τμήμα Εργασίας.

Σημειώνει ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στο ειδικό έντυπο που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας www.mlsi.gov.cy/dl και να παραδοθούν απευθείας στα κατά τόπους επαρχιακά και τοπικά γραφεία Eργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης από τις 20 Μαΐου 2015 μέχρι τις 19 Ιουνίου 2015.

Το δεύτερο Σχέδιο αφορά την τοποθέτηση ανέργων νέων απόφοιτων Γυμνασίων, Λυκείων , Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας για απόκτηση εργασιακής πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς με προϋπολογισμό €4 εκατομμύρια. Φορέας Υλοποίησης θα είναι η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 μέχρι την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Το τρίτο Σχέδιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, αφορά την τοποθέτηση ανέργων νέων πτυχιούχων για απόκτηση εργασιακής πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς με προϋπολογισμό €8 εκατομμύρια. Φορέας Υλοποίησης θα είναι η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Τέλος, το Υπουργείο σημειώνει ότι οι αιτήσεις που ο Φορέας Υλοποίησης θα είναι η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού μπορούν να υποβάλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.anad.org.cy, ενώ για τους ενδιαφερόμενους που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στα γραφεία της ΑνΑΔ καθώς και στα επαρχιακά γραφεία Εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.