Διάταγμα Ελληνικής Κυβέρνησης – Παίρνει τα Λεφτά των Δήμων για Σκοπούς Χρηματοδότησης

Η Ελληνική Κυβέρνηση εξέδωσε χθες διάταγμα, με το οποίο θα λάβει τις εφεδρικές καταθέσεις των Δήμων της Ελλάδας για σκοπούς χρηματοδότησης. Η έλλειψη ρευστότητας και η αστοχία στην κατάληξη και συνομολόγηση συμφωνίας με τους δανειστές που είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση προκαλεί τριγμούς στα Παγκόσμια Χρηματιστήρια και δει στα Ευρωπαϊκά.

Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg έχοντας ως πρώτο θέμα του την Ελληνική κρίση, αναφέρεται σε Ελληνικό δράμα που εκτυλίσσεται (Greed drama unfolds).

Αυτή η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Γλυφάδας Γεώργιου Παπανικολάου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτή η απόφαση/διάταγμα της Κυβέρνησης εγείρει νομικά και συνταγματικά ερωτήματα νομιμότητας. Ο Δήμος Γλυφάδας διατηρεί κάπου 16 εκατομμύρια σε καταθέσεις, χρήματα τα οποία διατηρούσαν σαν εφεδρεία και αυτή τη στιγμή θα τα χάσουν.

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο της όλης απόφασης, είναι ότι τα χρήματα τα οποία οι Δήμοι είχαν ως καταθέσεις, βρίσκονται κατατεθειμένα στις εμπορικές τράπεζες. Το σύνολο αυτών των καταθέσεων που υπολογίζονται στα 2 δις, θα αυξήσουν περαιτέρω την έκθεση των Ελληνικών Τραπεζών στον ELA (Emergency Liquidity Assistance), που ως γνωστόν αποτέλεσε το αποφασιστικό σημείο για την κατάρρευση των δύο Κυπριακών Τραπεζών και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Τα πράγματα φαίνεται να χειροτερεύουν στην Ελλάδα και ενώ ο Τιτανικός βουλιάζει κάποιοι εξακολουθούν να ευφραίνονται με μελωδίες βιολιού περί ανθρωπιστικής κρίσης.