Διάλογο, όχι μονόλογο!

Αναμέναμε με περιέργεια, ποιο κόμμα θα πρωτοτυπήσει και θα σύρει πρώτο το  χορό της προεκλογικής εκστρατείας, με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές Μαΐου το 2016.

Ο ΔΗΣΥ μπροστάρης σε αυτά εγκαινιάζει διάλογο με την κοινωνία. Στην κοινωνία να θυμίσουμε υπάρχουν τα στελέχη, τα μέλη, οι ακομμάτιστοι, οι δυσαρεστημένοι, οι ανεκτικοί, οι επαναστάτες και η μερίδα εκείνων που δεν επιθυμούν να δουν ούτε ζωγραφιστό κανένα πολιτικό.

Επικεντρώνομαι στο διάλογο, με την έκκληση να γίνει διάλογος με ειλικρίνεια και όχι να εξελιχθεί σε μονόλογο, κούφιες υποσχέσεις και φλυαρία που δεν εξυπηρετούν κανένα.

Να αφουγκραστείτε την αγωνία του απλού κοσμάκη, να ακούσετε τα βάσανα του, να συμμεριστείτε τις δοκιμασίες που διέρχεται η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Επίσης να αναζητήσετε και τη μερίδα εκείνη που ζητεί αλλαγή σε ολόκληρη την ηγετική πυραμίδα του κόμματος. Ναι υπάρχει και θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε τη δυσαρέσκεια που επικρατεί για χειρισμούς και συμπεριφορές που εκδηλώνονται στους κόλπους του κόμματος.

Κάντε διάλογο και ξεκολλάτε από τη βεβαιότητα που σας θέλει να χαλιναγωγείτε τα πλήθη με παντός είδους γαλιφιές.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, κι αν εσείς αποτρέψατε τη θεσμοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας, ο κόσμος πια την αποζητά. Γιατί θέλει άξιους να χειρίζονται το μέλλον του και όχι βολεμένους καλοπερασάκηδες που κάναν το βουλευτιλίκι επάγγελμα.

Τα κριτήρια διαφοροποιήθηκαν κατά πώς οι πολιτικές ενέργειες, διαφοροποίησαν τις ζωές του κόσμου που βυθίστηκε στην κατήφεια και τη μιζέρια. Τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κάντε διάλογο και αρχίστε τις όποιες αλλαγές από τον τρόπο προσέγγισης σας. Κι αν σας κλείσουν την πόρτα κατάμουτρα μην κακοφανιστείτε. Είναι επειδή ανέχθηκαν ήδη πολλά. Κι αν σας γυρίσουν την πλάτη, θα ναι το μάθημα για πιο αυστηρή αυτοκριτική.

Διάλογο να κάνετε, κι όχι απλά επειδή έτσι τον βαφτίσατε αλλά επειδή τον εννοείτε.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα συγχωροχάρτια.