Δηλώνει χασικλής ο Καθηγητής μουσικής στη Πάφο – Πόσα χρόνια και από πού προμηθεύεται το χασίς;

Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη καθηγητή Λυκείου της Πάφου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, τίθενται μια σειρά ερωτημάτων, κυρίως μετά την παραδοχή του στην αστυνομία ότι είναι χρήστης.

Σίγουρα δεν έμαθε το χασίς στα 59 του, όπως και δεν καλλιεργεί την κάνναβη στην αυλή του σπιτιού του.

Άρα, αβίαστα μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα, ότι ο ύποπτος καθηγητής μουσικής σε λύκειο της Πάφου, δηλαδή ένας άνθρωπος πέραν πάσης υποψίας, είναι χρόνιος χρήστης και αγοράζει τη δόση του.

Επειδή ορισμένα πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη σωστή θέση και επειδή έχουμε παιδιά και ανησυχούμε, επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνσή του από τα σχολεία, ασχέτως πόσα χρόνια θα πάρει η εκδίκασή της υπόθεσής του.

Όσο για την παραφιλολογία που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, για το αν τελικά βλάπτει η όχι η χρήση “ινδικής κάνναβης” κοινώς χασίς, έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερο ακουστεί πολλά για την φαρμακολογική δράση του συγκεκριμένου φυτού, το οποίο, αναμφισβήτητα έχει αποτελέσει, σε πολλές περιπτώσεις, πολύτιμο βοηθό της ιατρικής επιστήμης.

Ωστόσο, η ανορθόδοξη χρήση του ως “ήπιου” ναρκωτικού από διάφορες ομάδες ατόμων, προκαλεί εξάρτηση και οδηγεί ενδεχομένως πολλές φορές στην εκδήλωση οργανικών ή ψυχικών διαταραχών.

Φήμη