Δεν υπάρχει! Μίσθωσε ταξί από την πιάτσα και λήστεψε… τράπεζα

Ο ληστής με το… αγκαζέ ταξί που «χτύπησε» στο υποκατάστημα τράπεζας, στην Ένωση Πεζών, έχει προκαλέσει αίσθηση ακόμα και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου που θεωρούν ότι μάλλον πηγαίνει… γυρεύοντας.

Εκτιμούν δηλαδή ότι παίρνει μεγάλο ρίσκο με την έκθεση στην οποία υποβάλλεται, αφήνοντας τα ίχνη του παντού. Δεν είναι μόνο το υλικό από την κάμερα ασφαλείας καθώς ως γνωστόν φόρεσε μόνο τα γυαλιά ηλίου. Ούτε κουκούλες, ούτε καπέλα, ούτε γάντια…Ήταν και οι πελάτες στην τράπεζα που τον «σκάναραν» στην αναμονή για το γκισέ. Επιπλέον αποτελεί πρωτοτυπία να μισθώσει ταξί για να τον μεταφέρει στην τράπεζα, όχι για κάποια συναλλαγή αλλά για ένοπλη ληστεία.

Όσο εκείνος άρπαζε τα περίπου 10.000 ευρώ, ο οδηγός περίμενε ανυποψίαστος τον πελάτη της κούρσας, έξω από το τραπεζικό κατάστημα, στην περιοχή των Πεζών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο …παράξενος ληστής επιβιβάστηκε στο ταξί από το Βενιζέλειο και μετά την ληστεία αποβιβάστηκε κοντά στο Χουδέτσι. Και οι δύο περιοχές «χτενίζονται» για κάμερες ασφαλείας και όχι μόνο.

Η κατάθεση του ταξιτζή, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στον πυρήνα της προανάκρισης θεωρείται σημαντική, ακόμα και για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Αστυνομικοί χαμογελούν νευρικά αλλά και αισιόδοξα, σημειώνοντας με νόημα ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, χρειάζεται όμως υπομονή.

ΠΗΓΗ: cretalive